Erzurum’da 1130 kişi alınacak, üstelik sadece kurayla…

İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Erzurum'a ait rakamları sosyal medya hesabından açıkladı.

admin
admin
26 Mart 2020 Perşembe 09:43
Erzurum’da 1130 kişi alınacak, üstelik sadece kurayla…

Erzurum’a 575’i hemşire olmka üzere, 754 sağlık personeli ile 312 temizlik personeli, 40 güvenlik görevlisi ve 24 klinik destek çalışanı olmak üzere toplam 1130 kadro açıldı.

Erzurum Şehir Hastanesi ile ilgili müjdeyi İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir verdi.

Bedir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Şehir Hastanemiz ve diğer sağlık kurumlarımız için işçi alımı ilanı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz sayfasında yayımlanmıştır” dedi.

Erzurum için açılan toplam kadro sayısının 1130 olduğunu kaydeden Bedir, mesajında şu bilgilere yer verdi: “İlimiz için açılan 376 kadrodan; 312 temizlik görevlisi, 40 güvenlik görevlisi ve 24 klinik destek çalışanı istihdam edilecektir. Başvurular 26 Mart-30 Mart tarihleri arasında İŞKUR'dan elektronik başvuru şeklinde olacaktır. İşe başlayacak olanlar, 8 Nisan’da Ankara’da bakanlık huzurunda çekilecek kurayla belirlenecektir. Alımlar sadece kura ile olup ayrıca bir sınav olmayacaktır. İlimiz Ankara ile yaklaşık aynı sayıda, İstanbul ve İzmir hariç diğer tüm illerden daha fazla sayıda, hatta diğer illerin 2-3 katı sayıda kadro almıştır. Her il için o ilin kendi nüfusuna kayıtlı kişiler başvuru yapacaklardır. Ayrıca 26 Mart-01 Nisan tarihlerinde KPPS ile sağlık personeli başvuruları da alınacaktır. Sağlık personeli için ilimize 575 i hemşire olmak üzere 754 gibi çok ciddi bir kadro açılmıştır. Herkes için hayırlı olsun”

Öte yandan Erzurum'a ayrılan kadro sayısının, Ankara, İstanbul ve İzmir dışındaki tüm illerden kat kat fazla olması, dikkatlerden kaçmazken, süreçle ilgili olarak göze çarpan bir başka ayrıntı ise, Erzurum için başvuruda bulunacak olanlara Erzurum nüfusuna kayıtlı olmaları şartının getirilmesi oldu.

Editör

Son Güncelleme: 26.03.2020 20:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.