Erzurum’a yeni kent meydanı

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gürcükapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesi için düğmeye basıldı.

admin
admin
03 Nisan 2022 Pazar 10:10
Erzurum’a yeni kent meydanı

Erzurum yeni bir kent meydanına kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gürcükapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesi için düğmeye basan Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum’un merkezine yepyeni bir çehre kazandıracak olan projenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ ve Köksal Yavuz’la birlikte projenin hayata geçirileceği Gürcükapı bölgesinde incelemelerde bulunan Mehmet Sekmen, çalışmalar hakkında bilgi aldığı kurmaylarından projenin uygulama aşamalarını da dinledi.

Gürcükapı’nın, Erzurum’un en eski ve tarihi yerleşim birimlerinden olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Sekmen, “Erzurum kadim bir kent; bu kentte binlerce yıl öncesine ait kültürel izler var. Ve bundan kaynaklı olarak Erzurum’un nevi şansına münhasır olan yerleşim birimleri var. Bunlardan birisi de, tabii ki Gürcükapı semtimiz. Bu semt, Erzurum’un sınırlar ötesine açılan kapılarından birisi. Bizim de işte böylesine özel bir yerleşim birimini güzelleştirme ve geliştirme sorumluluğumuz var” diye konuştu.

İSTİŞARE SÜRECİYLE HAZIRLADIK

Gürcükapı Kentsel Dönüşüm ve Meydan Projesi’nin bir günde ortaya çıkmış bir çalışma olmadığının altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bu projenin ortaya çıkmasından önce uzun bir istişare süreci oldu. Bölgedeki esnafımız ve mülk sahipleriyle sık sık bir araya geldik, görüşlerini aldık, önerilerini dinledik, beklentiler ışığında böyle bir projeyi ortaya çıkarmış olduk. Burada öyle bir çalışma yapacağız ki, Gürcükapı’mıza hem sosyal hem de ticari bir hareketlilik kazandırmış olacağız. Sonuçta bu bölge finans kuruluşlarının yoğun olduğu bir bölge; artan nüfus ve araç hareketliliği sebebiyle bir beklenti ve ihtiyaç içerisinde... İşte bu projemizde Gürcükapı’nın beklentilerini karşılamış, insanımızı ve esnafımızı rahatlatmış, şehir merkezimize de apayrı bir güzellik kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 05.04.2022 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-04-05 04:51:34

Gavurboğan çukurevler arasına alt geçit ihyiyacıda umarım çözülür