ERZURUM’A MODERN BİR KENT KURULUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 75 dönüm arazi üzerinde 2 bin 100 konut inşa edileceğini belirtti. Küçükler, imar iskan evlerinde uygulanacak projenin bölge için de örnek olacağını söyledi.

26 Kasım 2012 Pazartesi 09:37
ERZURUM’A MODERN BİR KENT KURULUYOR

Büyükşehir Belediyesi, bölgenin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. Yenişehir İmar İskan evleri olarak bilinen bölgede hayata geçirilecek dev proje için Karadayı Group’la işbirliği yapan Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce gerçekleştirdiği ihaleyle süreci resmen başlatmış oldu. Projeyle 75 dönümlük arazi üzerinde modern inşaat teknikleri kullanılarak toplam 2 bin 100 modern konut üretilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “İmar İskan Evleri olarak adlandırılan bölgede uygulanacak kentsel dönüşüm projesi, Erzurum için önemli bir atılım olacak” dedi. Palandöken ilçesindeki İmar İskan evlerinin, Erzurum’un en eski yerleşim birimlerinden olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, buradaki yapıların ekonomik ömrünü tamamladığının altını çizdi. Küçükler, 75 dönüm alan üzerine kurulu bu yerleşim birimini Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm kapsamına aldıklarını hatırlatarak, “Bu bölge içerisinde yaklaşık 35 dönümlük arazi Büyükşehir Belediyemize aitti. Biz de belediyemize ait bu araziyi bir süre önce ihale ederek bölgenin en büyük kentsel dönüşüm projesine resmen start vermiş olduk” diye konuştu.

55 DÖNÜM YEŞİL ALAN OLACAK…
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kamulaştırılarak yıkılan İmar İskan evlerinin yerinde modern inşaat teknikleri kullanılarak tam 2 bin 100 konut üretileceğini vurgulayarak, söz konusu bölgenin yeşil alan bakımından da örnek teşkil edeceğini kaydetti. Küçükler, “Kentsel dönüşüm uygulanarak modern konutların inşa edileceği 75 dönümlük arazinin 55 dönümü tamamıyla yeşil alan olacak. Böylece İmar İskan evlerinin bulunduğu bölgede oldukça nitelikli bir yaşam alanı oluşturulacak” şeklinde konuştu.

KÜÇÜKLER: ERZURUM’U DÖNÜŞTÜRÜYORUZ
Erzurum’un çağdaş bir kent görünümü kazanabilmesi için başlıca faktörün sağlıklı ve modern yapılaşma olduğunu ifade eden Başkan Küçükler, kentin bu yöndeki ihtiyacını çeşitli kamulaştırma ve kentsel dönüşüm projeleriyle gidermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Küçükler, “Erzurum’un dört bir yanında çok önemli kamulaştırma projeleri yürütüyoruz. Palandöken Caddesi ve Mal Meydanı kamulaştırma projeleri, bu çalışmalarımız içerisinde önemli bir yer teşkil ediyor. Ayrıca Şehitler ve Dağ mahalleleri gibi gecekondulaşmanın yoğun olduğu bölgelerde de çalışmalara başladık. Buralarda da tıpkı İmar İskan kentsel dönüşüm projesinde olduğu gibi modern konutlar üretilmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Öte yandan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı da, modern konutları en kısa sürede tamamlayacaklarını belirterek, “Bölgede cep sinemaları, yüzme havuzları, spor tesisleri, alışveriş merkezleri olan bir site oluşturacağız” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 26.11.2012 09:38
Anahtar Kelimeler:
Kentsel Dönüşüm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.