Erzurum Müftüsü Sula hacı adaylarıyla buluştu

Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, hac vazifelerini yerine getirmek için Medine'ye giden hacı adaylarıyla bir araya geldi.

admin
admin
25 Temmuz 2018 Çarşamba 13:17
Erzurum Müftüsü Sula hacı adaylarıyla buluştu

Erzurum'dan hac vazifelerini yerine getirmek üzere Medine'ye giden yaklaşık 350 kişilik hacı kafilesiyle bir araya gelen Erzurum Müftüsü Sula, hacı adaylarını konakladıkları otellerde ziyaret ederek, sohbet etti.

Hacı adaylarına hac konuları hakkında bilgi veren Sula, daha sonra dua etti.

Sula, burada hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, hacı adaylarının Allah'ın davetine 'Lebbeyk' diyerek kutsal topraklara geldiğini söyledi.

Attıkları her adımda ve aldıkları her nefeste Hazreti Peygamberin ve onun seçkin sahabelerinin izleri olduğunu ifade eden Sula, şöyle konuştu:

"Bu mukaddes topraklarda zamanınızı en iyi şekilde değerlendirin. Kur'an-ı Kerim'in inzal edildiği bu mukaddes topraklarda Kur'an okuyun. Onun derslerini can kulağıyla dinleyin. Kur'an'ın canlı uygulayıcısı olan Rasulüllah'ın ahlakıyla ahlaklanın. Zaman gafletle geçirilecek zaman değil. Hüşu ile ibadetleri yapma zamanıdır. Tekbir, tehlil, zikir, tesbihatla ve taat zamanıdır. Nefsine hakim olma zamanıdır. Haccınızın mebrur olmasını istiyorsanız içiniz, dışınız tertemiz olsun. Kötü alışkanlıklarınız varsa terkediniz. Kalbinizden kin, haset, gıybet, yalan gibi kötü huyları söküp atınız. Hiç kimseyle itişip kakışıp kötü söz söylemeyiniz. Allah yolunda taat ve ibadetlerinizde sabır gösteriniz."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.