ERZURUM HALEP İÇİN YÜRÜDÜ

Halep'te devam eden insanlık trajedisine Erzurum'dan yürüyüşle tepki gösterildi.

admin
admin
05 Aralık 2016 Pazartesi 00:21
ERZURUM HALEP İÇİN YÜRÜDÜ
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından organize edilen yürüyüşte bir araya gelen Erzurum halkı, Halep'te akan kan ve gözyaşının bir an önce durdurulması için çağrıda bulundu, dualar etti.
Lalapaşa Camii'ne akın eden Dadaşlar, burada kılınan öğle namazının ardından ellerindeki pankart ve dövizlerle Havuzbaşı'na doğru yürüdüler. Tekbir getirerek yürüyen kalabalık, ABD, İran ve Rusya aleyhinde sloganlar da attı. Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklamasını dinleyen kalabalık, İl Müftüsü Celal Büyük'ün ettiği duaya hep birlikte "amin" dedi.
"DÜNYA YIKILSA BİR ARAYA GELMEZLER, AMA..."
ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, dünya yıkılsa bir arada olamayacak Esad Rejimi, Amerika, Avrupa, İsrail, Rusya, PKK ve İran'ın el ele vererek Halep’i yok ettiğini dile getirerek, bu şer koalisyonunun, sistematik biçimde; okulları, fırınları, hastaneleri, ambulansları, yardım TIR'larını ve camileri vurup imha ettiğini belirtti. Güvenli, "Halep, dünya tarihinin en ağır bombardımanını ve sivil katliamlarından birini yaşıyor. Sokaklar cesetlerle doluyor. Günlerdir fırınlarda ekmek dahi çıkmıyor, her gün binlerce insan öz vatanını terk ediyor. Kalanlar da Esad güçlerinin kimyasal silahlarıyla katlediliyor. Dünyanın gözleri önünde Halepliler diri diri toprağa gömülüyor" dedi.


Zalim Esed'in halkı katlederek iktidarı için gırtlağına kadar saplandığı cehennem yürüyüşünü devam ettirdiğini söyleyen Güvenli, "Halep ölüyor! Müslüman ili Halep yerle bir ediliyor. Dünyanın gözleri önünde Halep ölüyor. Koskoca bir tarih, koskoca bir medeniyet savaş tacirlerine kurban gidiyor. Tarih şahittir ki yıkılan sadece Halep değil insanlığın vicdanıdır. O coğrafya bizim gönlümüz, yüreğimizdir. Bu katliam, bu zulüm bir gün elbet bitecek; Zalim Esed’in parmaklarından akan mazlumların kanı dünyanın yüzüne sürülecek. Bu çağdaş Firavunlar bilmiyor ki Allah onların saraylarında nice Musalar var edecek. Halep’i bombalarla, açlıkla, sürgünle yok etmeye çalışan barbarlar kahrolacak. Dualarımız birer Ebabil taşı olup çağdaş Ebrehelerin ordularına atılacak. Amerika’nın, Rusya’nın, İsrail’in, Avrupa’nın ve bu zulme destek verenlerin başına yağacak. Tarih bu yaşananları yargılayacak ve Allah elbette hesap soracaktır." ifadelerini kullandı.

“HALEP'E YARDIM KAMPANYASI”
Yaşanan zulüm ve bastıran şiddetli kışın Halep’teki hayatı daha da zorlaştırdığına dikkati çeken Güvenli, "Kuru gıdadan, suya, undan, giyeceğe kadar her şeye ihtiyaç duyuluyor. Erzurum Sivil Toplum Platformu’nu oluşturan bütün kuruluşlarımızla birlikte yardım kampanyası başlatıyoruz. Tarihinde 3 defa yıkıma uğramış, açlığın, susuzluğun, yıkımın ne olduğunu bilen bu şehrin evlatları Halep’teki insanlık dramının çığlıklarına sessiz kalmayacaktır. Toplanacak yardımlar düzenli olarak Halep ve oradan göç ettirilen muhacir kardeşlerimize ulaştırılacaktır." diye konuştu.
ESTP Başkanı Güvenli'nin konuşmasının ardından Erzurum İl Müftüsü Celal Büyük'ün ettiği duaya hep birlikte "Amin" diyen Erzurumlular, tekbirler getirdi, sloganlar attılar. Programın sonunda Erzurum'da üniversite öğrenimi gören Suriyeli kız öğrenci Ragad Ala’da, okuduğu şiirle herkesi duygulandırdı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.