Erzurum Emniyeti başarılı operasyonun detaylarını açıkladı

Gri kategoride aranan terörist Erzurum'da etkisiz hale getirildi. Terörist Ömer Oran'ın terör örgütü PKK'nın sözde Karayazı grup sorumlusu olduğu belirlendi.

admin
admin
09 Şubat 2020 Pazar 11:32
Erzurum Emniyeti başarılı operasyonun detaylarını açıkladı

Gri kategoride aranan PKK'lı terörist Ömer Oran, Erzurum'da etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında Erzurum kırsalında İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı timleriyle operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terörden arananlar listesinde 500 bin liraya kadar ödülle gri kategoride aranan sözde Serhat eyaleti Karayazı grup sorumlusu "Bager" kod adlı PKK/KCK mensubu silahlı terörist Ömer Oran (41), etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre ise bir istihbaratı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terörist Oran'ın kentin Karayazı ilçesi Çavuşköy Mahallesi'nde olduğunu tespit etti.

Harekete geçen Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin yanı sıra polis özel harekat (PÖH) ve jandarma Özel harekat (JÖH) timleri, Oran'ın bulunduğu evin çevresini sarıp mahallede güvenlik tedbirleri aldı.

Güvenlik güçlerince "teslim ol" çağrısında bulunulan Oran'ın ekiplere ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Çatışmada terörist Oran etkisiz hale getirildi, bir özel harekat polisi parmağından hafif yaralandı. Operasyon yapılan evdeki diğer 3 kişi de polislerce gözaltına alındı.

Yapılan incelemede terörist Oran'ın terör örgütü PKK'nın sözde Karayazı grup sorumlusu olduğu anlaşıldı.

Terörist Oran'dan bir M-16 piyade tüfeği, bu silaha ait 4 şarjör, bir el bombası, bir dürbün, bir fotoğraf makinesi ile 2 not defteri ele geçirildi.

Editör

Son Güncelleme: 09.02.2020 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.