Erzurum'dan Suriyelilere 2 tırlık insani yardım

Erzurum'da, ESTP öncülüğündeki insani yardım teşkilatları ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Cerablus, İdlib ve Azez'e gönderilmek üzere toplanan yardım malzemelerini taşıyan 2 tır yola çıktı

admin
admin
06 Şubat 2018 Salı 12:44
Erzurum'dan Suriyelilere 2 tırlık insani yardım

Erzurum'da, Suriye'deki Cerablus, İdlib ve Azez'e ulaştırılmak üzere toplanan 2 tırlık insani yardım malzemesi Kilis'e gönderildi.

Kentte, Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) öncülüğünde insani yardım teşkilatları ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle toplanan 25 ton içme suyunun yanı sıra pirinç, makarna, et ve yağ gibi gıda malzemelerinin bulunduğu 2 tır, Kilis'e gönderilmek üzere Aziziye ilçesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nden yola çıktı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de devam eden olaylarda evini terk etmiş, sokağa çıkamayan, parası ve imkanı olmayan birçok insanın sıkıntıda olduğunu hatırlattı.

Başlatılan kampanya ile gıda, su, yatak ve ilaç gibi malzemelerin toplandığını anlatan Sekmen, "Geçmişte bizler Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda aynı sıkıntıya düştüğümüzde oralardaki kardeşlerimiz bize yardım etmişler. Şimdi biz de aynı şekilde oradaki kardeşlerimize ırk ve din ayrımı yapmadan yardım yapmak için gayret gösteriyoruz." dedi.

ESTP Başkanı Mustafa Güvenli, Cerablus, İdlib ve Azez'deki mülteci kamplarında gıda ve yaşam malzemesi sıkıntısının yaşandığını, bu yardımların onlara ulaştırılacağını ifade etti.

Yardımların, hayır kuruluşlarının desteği ile toplandığını söyleyen Güvenli, kendilerine destek olan Erzurum halkına teşekkür etti.

Güvenli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, ülkenin hudut güvenliğini sağlamak ve bölgeye huzur getirmek amacıyla Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK-YPG ve DEAŞ mensuplarına yönelik yürüttüğü harekata değinerek, "Zeytin Dalı Harekatı bölgeye huzur ve istikrar getirip insani dramı sona erdirecek." diye konuştu.

Bu yardımların, insani dramın önlenmesine katkı sunacağını söyleyen Güvenli, bölgeye yatak, döşek ve battaniye gibi malzemeler de göndereceklerini aktardı.

YARDIMLAR, SURİYELİLERE ULAŞTIRILACAK

Erzurum İHH İl Başkanı Cumhur Hakkı Çankaya da "Tırlarımızdaki yardım malzemelerini, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki Azez ve Cerablus'un yanı sıra çatışmaların yaşandığı İdlib'teki mültecilere aktarılmak üzere Kilis'teki tampon bölgeye götüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki sorunun artık sadece bu ülkenin sorunu olmadığını Türkiye'nin de güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Çankaya, "Zeytin Dalı Harekatı ile hem kendi güvenliğimizi sağlayacağız hem de mazlum insanlar rahat nefes alacak. Bizler de yardım teşkilatları olarak yardım görevini üstlendik." değerlendirmesini yaptı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumSuriyeInsani Yardım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.