ERZURUM'DA EĞİTİM ÖĞRETİME KAR TATİLİ

Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

admin
admin
30 Aralık 2015 Çarşamba 22:21
ERZURUM'DA EĞİTİM ÖĞRETİME KAR TATİLİ
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Erzurum’da yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitim öğretime de 1 gün süreyle ara verildi.

Erzurum genelinde akşam saatlerinde yeniden etkisini artıran kar yağışı yollarda buzlanmaya neden oldu. Kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 200 köy yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 30, Palandöken Kayak Merkezinde ise 50 santimetreye ulaştı.

Kentte valilik kararıyla eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Bugün kent genelinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiği belirtilerek İl Kriz Merkezinden şu açıklama yapıldı:

"Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz genelinde okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edilmiştir. Kamuda görev yapan hamile personeller ve engelliler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır.”

Okulların tatil edilmesini fırsat bilen küçük çocuklar ise kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar.

Öte yandan, kar yağışının ardından toprak damlı gecekondu evlerde oturan vatandaşların karla mücadele mesaisi başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren damlarda kar temizliği yapan vatandaşlar, “Erzurum’da kış ayları özellikle bizler için çetin geçmekte. Evlerimiz su akıtmasın, damlarımız çökmesin diye kar yağdıktan sonra biriken karları temizliyoruz. Zor oluyor. Ancak her kış bunu yapmak mecburiyetindeyiz” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 01.01.2016 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.