Erzurum'da camiler doldu taştı

İslam aleminde mübarek kabul edilen ve recep, şaban, ramazan aylarını kapsayan "üç ayların" habercisi Regaip Kandili idrak edildi.

admin
admin
08 Mart 2019 Cuma 09:55
Erzurum'da camiler doldu taştı

Ulu Cami başta olmak üzere kentteki camilere giden vatandaşlar, üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili'nde dua edip namaz kıldı.

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili münasebetiyle Erzurum'un simgelerinden olan Ulu Cami'de program düzenlendi. Vatandaşların akın ettiği programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlit okutuldu, dua edildi.

Akşam saatlerinden itibaren çevre il ve ilçelerin yanı sıra kent merkezinden de çok sayıda vatandaş Ulu Cami'yi doldurdu.

Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu gecede, vaiz üç ayların rahmet, bereket ve mağfiret mevsimi olduğunu söyledi.

Kürsüden cemaate hitap eden vaiz, "Üç ayların arifesindeyiz. İşte kirlenen gönüllerimizi, yolumuzu, çevremizi manevi ortamla arındırmanın en önemli vesilelerinden birisi hiç şüphesiz Cenabıhakk'ın ihlası olan kandiller, üç aylar, ramazan ve Kur'an mevsimleridir.'' diye konuştu.

Akşam namazı sonrası başlayan programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2019 21:56
Anahtar Kelimeler:
ErzurumCami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.