Erzurum BEAH'tan karantina iddialarına yalanlama

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi: "Hastanemizin karantinaya alındığı ve hastaneye bir hafta gidilmemesi konusunda sosyal medyada yapılan yayınlar asılsızdır"

admin
admin
24 Kasım 2019 Pazar 01:40
Erzurum BEAH'tan karantina iddialarına yalanlama

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir evde kimyasal madde içtiği iddia edilen bir genç ile bu kişiye müdahale sırasında söz konusu maddeden etkilenen aile bireyleri ve sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 17 kişinin kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine (BEAH) yönelik, sosyal medyada 'hastanenin karantina alındığı' iddiasının gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

BEAH'tan yapılan açıklamada, dün kentte yaşanan kimyasal madde olayının ardından hastaneye yönelik sosyal medyada bazı paylaşımlar yapıldığı belirtildi.

Olayın ardından gerekli tedbirlerin alınarak hastanenin acil servisinin geçici olarak kapatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastanemizin acil servisine dün saat 16.00 sularında 20 yaşlarında erkek hasta, 112 ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından şüpheli madde maruziyeti nedeniyle getirildi. Hastanın yapılan ilk değerlendirmesi neticesinde şüpheli bir madde teması ve bu maddenin solunum yoluyla bulaşma ihtimaline karşı gerekli kontaminasyon tedbirleri çerçevesinde acil servis kısa süre hasta kabulüne kapatıldı. Ardından gerekli tedbirler alınarak hastalara müdahale edildi. Acil servisimize getirilen şahıs ve beraberindeki şahıslarda alınan bu tedbirler kapsamında müdahale ve incelemeye alınmış, vaka ve vaka ile teması olan kişilere gerekli tedavi verilmiştir."

Acil servisteki müdahalenin ardından serviste gerekli sterilizasyon ve ölçümlerin yapıldığı aktarılan açıklamada, "Hastanemiz, mevcut hizmetini sorunsuz şekilde bugün itibariyle kaldığı yerden devam etmeye başlamıştır. Hastanemizin karantinaya alındığı ve hastaneye bir hafta gidilmemesi konusunda sosyal medyada yapılan yayınlar asılsızdır." ifadeleri kullanıldı.

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki bir evde kimyasal madde içtiği iddia edilen bir genç ile bu kişiye müdahale sırasında söz konusu maddeden etkilenen aile bireyleri ve sağlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 17 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

KİMYASAL MADDE ZEHİRLENMESİNDE 14 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Öte yandan kimyasal madde ile intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan İbrahim A.'nın (20) yaşam belirtisinin arttığı bildirildi.

İbrahim A.'nın annesi ile kız kardeşinin tedavisi sürerken, diğer 14 kişi ise taburcu edildi. İbrahim A.'nın Kemal Sunal tiplemesi ve dizileri arkadaşlarıyla uyarlayıp çektiği videoların Youtube'da milyonlarca kez izlendiği ortaya çıktı.

İbrahim A.'nın yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı tedavisi sürüyor. Vücudundaki zehirli maddenin etkisinin azaltılmaya çalışıldığı belirtilen İbrahim A.'nın tedaviye olumlu yanıt verdiği, yaşam belirtisinin arttığı ifade edildi. Anne Gülşah A. ile kızının ise tedbir amaçlı ilaçlı tedavisinin devam ettiği, 3'ü sağlık çalışanı ve apartman sakinleri olmak üzere toplam 14 kişi ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Editör

Son Güncelleme: 25.11.2019 12:42
Anahtar Kelimeler:
BeahErzurumHastane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.