Erzurum 2025 turizm başkenti seçildi

Özbekistan’ın ev sahipliğinde EİT’e üye ülkelerin Turizm Bakanları 4’üncü kez bir araya geldi.

admin
admin
14 Aralık 2022 Çarşamba 10:30
Erzurum 2025 turizm başkenti seçildi

Bakanların toplantısı sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Erzurum’un 2025 EİT Turizm Başkenti olarak ilan edildiğini duyurdu.

İran'ın başkenti Tahran'da 1985 yılında üye devletlerin kalkınması için kurulan Ekonomi İşbirliği Teşkilatı, üye devletlerin Turizm Bakanları ile 4'üncü kez bir araya geldi. Özbekistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda 10 üye ülkenin Turizm Bakanları katıldı. Yapılan toplantı sonrası Erzurum, EİT'in 2025 yılındaki Turizm Başkenti olarak seçildi. Haberi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, şu ifadelerle duyuru; "Özbekistan'ın ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda Erzurum 2025 EİT Turizm Başkenti olarak seçildi. Eşsiz doğal güzelliklere sahip Erzurum'umuza ve ülkemize hayırlı olsun."

BAŞKAN SEKMEN’DEN TEŞEKKÜR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un ‘2025 Yılı Turizm Başkenti’ seçildiğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Sekmen, “Özbekistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı'nda, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy Beyefendi’nin teklifiyle ilimiz ‘2025 Yılı Turizm Başkenti’ olarak seçildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarını ileten Başkan Sekmen, şu kaydı düştü: “Dünya Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’ye Olimpiyat kentine verdiği destek ve katkılardan ötürü şükranlarımı sunuyorum. Bilindiği gibi Hükümetimizin 20 yıldır gerçekleştirdiği yatırımları ve özellikle de Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi’nin destekleriyle kadim kentimiz bir Olimpiyat Şehri’ne dönüştü. Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Her konuda olduğu gibi turizm alanında da bizlere her türlü desteği sunan ve bu teklifi Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 4. Turizm Bakanları Toplantısı'na taşıyan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy Bey’e de teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ‘Olimpiyat Kent Erzurum’ AK İktidarımızın yatırımlarıyla birlikte Dünya'nın en seçkin turizm şehirleri arasında yer alacak.”

Editör

Son Güncelleme: 14.12.2022 13:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.