ERVAK’ı ayakta alkışlayalım

Binlerce Afganlı muhacirin umut kapısı, Erzurum’un kültür ve sanat adresi…

admin
admin
28 Aralık 2021 Salı 06:22
ERVAK’ı ayakta alkışlayalım

Haşim NURGAZİ - Palandöken

Erzurum en köklü ve kurumsal kimliğe sahip sivil toplum teşkilatı olan Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), gerek taşıdığı misyonu, gerekse kucaklayıcı yapısıyla şehrin ciddi bir değeri olarak yoluna devam ediyor.

Halen eczacı Erdal Güzel’in başkanlığını yaptığı ERVAK, son yıllarda kültürel ve sanatsal faaliyetlerinin yanında, özellikle Afgan muhacirleri için sergilediği insani tutumla da ülke çapında adından söz ettiriyor.

Yüzlerce kayıtlı üyesinin dışında binlerce de gönüllü hizmet sunan destekçileri bulunan ERVAK, Erzurum yakın tarihine ışık tutan kitap ve yayınlarıyla da ülke çapında en ciddi zeminlerde takdirle anılıyor.

Bugün artık ülke çapında yapılan programlarıyla her kış anılan Sarıkamış Şehitleri’nin Türkiye gündemine taşıyan ilk sivil toplum teşkilatı olarak hafızalarda tutulan ERVAK, vaktiyle hazırladığı Doğu Anadolu Kalkınma Raporu’yla da çok büyük ses getirmişti.

Erdal Güzel ve yol arkadaşlarının yönetiminde, en çetin meseleleri üstlenmek ve çözüm aramaktan geri durmayan ERVAK’a bu şehrin gerçek anlamda bir şükran borcu vardır.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumERVAKErdal Güzel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.