ERVAK, AŞIK REYHANİ’Yİ UNUTMADI

Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Aşık Reyhani’nin Türk Halk Ozanlığı geleneğinin en sağlam halkalarından biri olduğunu belirtti.

admin
admin
10 Aralık 2016 Cumartesi 14:07
ERVAK, AŞIK REYHANİ’Yİ UNUTMADI
Aşık Reyhani’yi ölümünün 10. yılında yad ettiklerini belirten Güzel, Reyhani’nin, dünya üzerinden kırık sazı ile geçerken insanların dertleri ile dertlendiğini, dertsiz bir diyarı aradığını, fukaraların, kimsesizlerin, hakkı yenilenlerin, feryadı olduğunu belirtti.
Aşık Reyhani’nin yeteri kadar anlaşılamadığını ve geniş kitlelere tanıtılmadığını vurgulayan Güzel, “Uzun yıllardan beri dile getirmiş olmalarına rağmen Alvar Köyünde Aşık Reyhani Müzesinin yapılmamış ve üniversite bünyesinde Aşık Reyhani Araştırma Merkezi’nin kurulmaması büyük bir eksiklik olarak görüyoruz.” dedi.
Erdal Güzel, Aşık Reyhani’nin tüm şiirlerinin toplanıp kitap haline getirilmesinin de manevi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. 

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumERVAKAşıkReyhani
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.