ERULDER'den ümmet iftarı

​​​​​​​Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği (ERULDER), Erzurum’da eğitim gören onlarca farklı ülkeden misafir öğrenciyi aynı sofrada buluşturuyor. ERULDER tarafından geleneksel hale gelen “Ümmet İftarları” na her gün farklı ülkelerden onlarca misafir öğrenci katılıyor.

admin
admin
02 Haziran 2017 Cuma 01:47
ERULDER'den ümmet iftarı

Ramazan süresince farklı ülkelerden öğrenciler tarafından hatimler okunuyor. İftardan bir saat önce sohbetlerle Ramazanın manevi iklimi tüm boyutlarıyla ERULDER’de yaşanıyor. Dernek yönetimi iftarların ramazan ayı boyunca devam edeceğini belirtti.

ERULDER’de Ümmetin gençleri İftarlarını yapıyorlar. Moğolistan’dan Güney Afrika’ya Fas’tan Endonezya’ya kadar 78 ülkenin gençleri “Bir Millet” olarak iftar yapıyorlar. İftardan önce Suriyeli İlahiyat öğrencisi Muhtitin'in sohbetini dinlendi. Okunan Hatimlerin duası yapıldı. Öğrenciler okunan ezan ile iftarlarını açtılar. İftar yemeğini müteakiben akşam namazı kılındı.Namazdan sonra öğrenciler çay içerek muhabbet ettiler.

ERULDER Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Halis ise “ERULDER yıl içerisinde yaptığı birçok çalışma ile misafir öğrencilerimize ev sahipliği yapıyor. Ramazan ayı boyunca da her gün 30 öğrencimizle iftar yapıyoruz. Derneğimizin merkezinde icra ettiğimiz iftarlar, Müslüman ülkelerden şehrimize gelen öğrencilerimizi Ramazan ayının bereketiyle bir araya getiriyor.Bu iftarların düzenlenmesine vesile olan hayırseverlerimize özellikle teşekkür ediyorum.Ayrıca tüm çalışmalarımızla yakından ilgilenen ve bizlere her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Sekmen'e ERULDER yönetimi ve dünyanın dört bir yanından şehrimize gelen ilim muhaciri öğrenciler adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

ERULDER Eğitim Sorumlusu Ertan Halit Aksakal: “Burada dünyanın farklı coğrafyalarından kardeşlerimizle bir araya geldik. Rengi, dili, coğrafyası farklı da olsa Müslümanların bir ve beraber olabileceğini, olması gerektiğini ortaya koyduk.Burada temellerini atacağımız birliktelik inşallah tüm dünya Müslümanlarının İslam kardeşliği temelinde bir araya gelmesine vesile olacak. Kim bir kimseye iftarını yaptırırsa onun ecrine de sahip olur hadisi gereğince Ramazan etkinliklerini sürdüren ERULDER, bu Ramazanda da Allah’ın izniyle ülkesine gidememiş, ilim muhaciri kardeşlerimize sofrasını açıyor. Çalışmalar kapsamında her gün 30 civarında kardeşimiz derneğimizin merkezinde iftar ediyorlar. Ayrıca derneğimize gelemeyen öğrenci kardeşlerimize de iftarlık yemek ve çeşitli gıda yardımlarımız da Ramazan ayı boyunca devam edecek inşallah.” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.