ER-VAK’TAN ISTANBUL’A ÇIKARMA

2015 yılı “Sultan Sekisi” toplantısını İstanbul da yapmaya karar veren Er-Vak, Başkan Erdal Güzel ve yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr.Erol Kürkçüoğu,Prof.Dr.H.Ömer Özden,Prof.Dr.Süleyman Çiğdem,Opr. Dr. Rahmi Özkurt, Araş.Gör. Yücel Çil, Abdurrahman Zeynal, Fatih Tüzemen’le birlikte İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma vakfının davetlisi olarak İstanbul’a gitti.

02 Aralık 2014 Salı 09:05
ER-VAK’TAN ISTANBUL’A ÇIKARMA
İstanbul Erzurumlular kültür ve Dayanışma vakfı yönetim ve danışma kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantı ,vakfın Kadiköy’de ki kendi binasında yapıldı.

Toplantıya, İstanbul Erzurum Vakıfları ve Dernekleri Federasyonu yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Erzurum dernek ve vakıflarının yöneticileri katıldı.

Er-Vak başkanı Erdal Güzel,toplantıdaki konuşmasında, Ermeni diasporasının ve yerli işbirlikçilerinin sevk ve iskan kanununun100 yılında yapmayı düşündükleri yalan ve iftira propagandalarına karşı , tarihi gerçekleri anlatmak ve Ermeni teröristlerin Anadolu da yaptıkları katliamları kamuoyu ile paylaşmak, Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilen Müslüman Türk halkının yaşadıkları trajediyi dünya kamu oyuna duyurmak düşüncesiyle “22 Sultan Sekisi” toplantısını İstanbul da yapmaya karar verdiklerini söyledi. Güzel, etkinliği İstanbul Erzurum Vakıfları ve Dernekleri Federasyonu birliği ile birlikte yapmayı planladıklarını ve bu aşamada İstanbul başta olmak üzere Anadolu’nun her köşesinde görev yapan Erzurum sivil toplum kuruluşlarını ve bu milli davaya gönül veren her kesimi aralarında görmek istediklerini belirterek, birlik içerisinde bu haklı davamızı anlatmayı hedeflediklerini ifade etti.

İstanbul Erzurum Vakıfları ve Dernekleri Federasyonu Birliği Başkanı Mehmet Sabri Seven ise konuşmasında, Erzurum Kalkınma Vakfının bu anlamlı teklifinden son derece memnun olduklarını ve İstanbul da yaşayan tüm Erzurumluları ve Erzurumlu sivil toplum kuruluşlarını bu işte seferber edeceklerini ve bu işbirliğinin Erzurum la ilgili diğer konularda da devam etmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, yapılacak “22. Sultan Sekisi” toplantısının yol haritası çizildi.

Toplantı esnasında Erzurum kalkınma vakfının sunduğu Erzurum belgeseli gurbetteki Erzurumlulara duygusal anlar yaşattı.

Editör

Son Güncelleme: 02.12.2014 09:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
salih koç 2014-12-02 09:51:42

Ermeni meselesini bütün türkiyeye anlatmak ve dünyaya anlatmak sadece vakıf ve derneklerin işi olmasa gerek devlet bu işin neresinde daha yazılan yanık dere kitabını ingilizceye çevirip dünyaya tanıtamadık adamlar 35 ülkeye Soy kırım olduğunu kanıtlamış anlatmış inandırmışlar biz ne yaptık bende o komisyondaydım ama devletin yardımı desteği olmadan nasıl baş edeceğiz bu sorunla ben sayın burhan kuzuyada bunu sordum bir toplantıda oda bu tarihçilerin iş dedi dönelim başa yanık derneyi devlet çevirisini yapıp dünyaya anlatmadan sadece dernek ve vakıfların yapacağı bir. İş deyil yinede uğraş veren başta selami oğuza vakıf ve dernek yönetimlerine saygılar ve başarılar dilerim. Salih koç