ER-VAK, 100.Yılda Ankara’ya çıkarma yapacak

Güzel’den yüreği Erzurum ve Cumhuriyet için çarpanlara davet…

admin
admin
11 Ekim 2023 Çarşamba 14:24
ER-VAK, 100.Yılda Ankara’ya çıkarma yapacak

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Başkanı Erdal Güzel, Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümünde Sultan Sekisinin 27’nci toplantısını başkent Ankara’da düzenleyeceklerini açıkladı. Güzel, “Yüreği Erzurum ve Cumhuriyet için çarpan hemşerilerimizi Er-Vak’ın yanında görmek istiyoruz” dedi.
Mustafa Kemal Paşa’nın
Erzurum Kongresi’nin yapıldığı 7-8 Temmuz 1919 günü sabaha karşı, Cinisli Dursun Beyin konağında Mazhar Müfit Kansu’ya “Zaferden sonra şekl-i hükümet, Cumhuriyet olacaktır” dediğini anımsatan Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Cumhuriyet’in 100.yılına yoğun biçimde hazırlandıklarını söyledi.

İlk olarak ücretsiz dağıtılmak üzere ortaokul seviyesindeki çocuklara, tarih bilinci oluşturmak ve Erzurum’un Cumhuriyeti kuran şehir olduğunu öğretmek için ‘Erzurum’dan Yükselen Bayrak’ isimli resimli bir hikaye kitabı hazırladıklarını anlatan Erdal Güzel,Cumhuriyet Bayramında yine ücretsiz dağıtılacak bir gazete çıkaracaklarını bildirdi. ‘Cumhuriyet Coşkusu’ isimli gazetede yüz yıl öncesine ait özel Erzurum haberlerinin yer alacağına işaret eden Er- Vak Başkanı Güzel, şunları söyledi:
 

KADIN AKADEMİSYENLERLE ANKARA’YA ÇIKARMA
“Erzurum Valiliğinin Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri programına, Er-Vak olarak ‘Cumhuriyetin Erzurum’a kazandırdıkları’ konulu bir panel ile katkı sağlayacağız. Ardından Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle 27’nci Sultan Sekisini başkent Ankara’da yapacağız. Çünkü, Cumhuriyet tohumu Erzurum’dan toprağa düştü, Ankara’da filiz verdi. Bu tarihi süreci hatırlatmak ve aynı heyecanı 100 yıl sonra tekrar yaşamak düşüncesiyle Erzurum’dan kalabalık bir Er-Vakheyetiyle 27 Ekim’de Ankara’ya gideceğiz. 28 Ekim’de ‘Cumhuriyet’e Giden Yol Erzurum’dan Geçti’ konulu toplantıda, Erzurum’dan kadın öğretim üyeleri‘Cumhuriyetin Erzurum’a kazandırdıkları’ konusunu işleyecek. Cumhuriyet sayesinde önemli kazanımlar sağladığı gerçeğini ortaya koymak düşüncesiyle panelistlerin tümünü Erzurumlu kadın öğretim üyelerinden oluşturduk. 29 Ekim günü Anıtkabir’de yapılacak törenlerde Er- Vak heyeti ve Dadaşlar olarak hazır bulunacağız. Yüreği Erzurum ve Cumhuriyet için çarpan hemşerilerimizi Er-Vak’ın yanında görmek istiyoruz.”

Er- Vak Başkanı Erdal Güzel, Ankara’da yapacakları etkinliğe Ankara Erzurumlular Dernekleri Federasyonu, ESAV, Ankara Erzurum Vakfı ile Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın destek verdiğini sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 12.10.2023 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.