Engellilerden engelliler yararına kermes

Erzurum'da bir grup engelli tarafından engelliler yararına kermes düzenlendi

admin
admin
28 Nisan 2018 Cumartesi 10:38
Engellilerden engelliler yararına kermes

Erzurum'da bir grup engelli tarafından düzenlenen kermesin geliri engellilere bağışlanacak.

Zihinsel Engelliler Derneği Erzurum Şubesi ile Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisince, dernek binasında engellilere sosyal yardım amacıyla kermes düzenlendi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, geliri engellilere bağışlanacak kermeste, engellilerce hazırlanan yiyecek, giyecek, takı ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu.

Kent Konseyi Engelliler Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, kermesin açılışında yaptığı konuşmada, "Birleşmiş Milletler verilerine göre Dünyada 500 milyon engelli var. Nüfusumuzun yüzde 12'si engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Sivil toplum kuruluşları olarak engellilerimizin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz." dedi.

Engellilerin sorunlarına çözüm için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Keleşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Engelli kardeşlerimizin önünü açıp onlara destek olduğumuzda yapamayacakları, üstesinden gelemeyecekleri hiçbir iş yok. Engelli kardeşlerimize, kendine engelsiz diyen insanlar olarak engel olmazsak hiçbir engel kalmayacaktır. Bu kardeşlerimize imkan sağladığımız zaman ne kadar güzel şeyler ortaya çıkardıklarını görüyoruz. Engelli kardeşlerimizin moral motivasyonunu gördükçe daha çok sosyal faaliyet yapma isteği duyuyoruz."

Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt da kermesten elde edilen gelirin hayırlı işlere vesile olmasını dileyerek, çalışmalarla engellilerin sosyalleşmesinde büyük atılımlar olduğunu ifade etti.

Kermesin engellilere çok önemli destek ve katkı sağlayacağına işaret eden Yeşilyurt, "Zihinsel Engelliler Derneği yönetimi çok güzel çalışmalar yapıyor. Erzurumlu hemşehrilerimiz de hayırseverliğini her zaman yerli yerinde gösteriyor. Bunu bir kez daha burada görmek beni duygulandırıp çok mutlu etti." diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 28.04.2018 14:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.