EKMEK PARASI İÇİN ÖLÜME MEYDAN OKUYORLAR

Erzurum’un Oltu ilçesinde Oltu taşı ocağında çalışan işçiler adeta ölüme meydan okuyarak ekmek parası kazanmaya çalışıyor.

02 Ocak 2013 Çarşamba 17:32
 EKMEK PARASI İÇİN ÖLÜME MEYDAN OKUYORLAR
40 metrelik ocağa sürünerek giren işçiler, havalandırma sisteminin olmamasına rağmen boyunlarına bağladıkları küçük kovalarla taş çıkarmak için büyük bir fedakarlık ortaya koyuyorlar. Yerin 40 metre altında murçla kazdıkları toprakta vagon sistemi dedikleri boyunlarına bağladıkları iplere asılı kovalarla taş çıkaran işçiler, adeta ekmeklerini ölümle pençeleşerek kazanıyorlar.
Ekmek mücadelesi için her türlü riske göğüs gerdiklerini belirten Oltu taşı işçileri, zor şartlar altında çıkardıkları taşların tek tek işlenerek takıya dönüştürüldüğünü, buna rağmen emeklerinin karşılığını alamamaktan dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.


Editör

Son Güncelleme: 02.01.2013 18:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.