DEVLETİN BÜTÇESİ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL

Erzurum Kamu-Sen İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, Erzurum Hükümet Konağı önünde yaptıkları açıklamada, ”Devletin bütçesi kimsenin babasının malı değildir” dedi.

19 Aralık 2012 Çarşamba 18:40
DEVLETİN BÜTÇESİ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİL

Mehmet Ali Yılmaz'ın haberi
Erzurum Valiliği önünde toplanan sendika üyeleri adına konuşan Müfit Bayraktar, 2013 yılı bütçesinde, iktidarın bütçe açığının ve cari açığın, memur, emekli, dul ve yetimlerden kesilecek parayla; yeni vergilerle kapatılmaya çalışılacağını belirtti. Eşit işe eşit ücret getireceği söylenen 666 sayılı KHK ile kamu görevlilerinin fazla mesailerinin, ikramiye haklarının gasp edildiğine ifade eden Bayraktar, “Bazı kurumlarda yol ücretleri kaldırıldı, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi birçok memura ise hiç ek ödeme atışı yapılmadığına şahit olduk” diye konuştu.

 

“Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz”

Ekonomik kriz dönemlerinde çalışanların haklarının budanması için bir fırsat olarak görüldüğünü ifade eden Bayraktar, “2002-2012 yılları arasında ülke ekonomisi ortalama yıllık 6.8 oranında büyürken, kamu görevlilerine büyümeden pay verilmemiş, aksine pastadan aldıkları payı kısılmıştır. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Hükümetin elindeki terazi bozuk, cetvel eğri bu nedenle de yaptığı hesapların hepsi yanlış çıkıyor” diye konuştu.

 

“Kimsenin babasının malı değil”

Hükümetin görevinin herkesin ortak malı olan bütçeyi adaletle yönetmek ve elde edilen geliri hakça paylaştırmasıdır sözlerine yer veren Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar sözlerini şöyle tamamladı:

“Bir yanda milyonlarına milyonlar katan mutlu azınlık varken diğer tarafta ek ödemeden, fazla mesaiden ve ikramiyeden bile mahrum bırakılan, yüzde 3+3 zamma mahkum edilen memurlar bulunmaktadır. Bilinmelidir ki, devletin bütçesi kimsenin babasının malı değildir. Bütçe ve milli gelir milletin ortak kaynağıdır. 2013 için kamu görevlilerine verilmesi planlanan maaş zammı, memurun cebinden çıkacak paranın yarısını bile karşılamamaktadır. Memur, işçi, emekli, dul, yetim, gazi, şehit yakını gibi dar ve sabit gelirli vatandaşlara ayrılan ödenek, toplam milli gelirin yalnızca yüzde 7,1’idir.”

Editör

Son Güncelleme: 20.12.2012 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.