Depremde gönül seferberliği

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, “Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu durumdan dayanışma içinde olup kardeşlerimize destek vererek çıkabiliriz.” dedi.

admin
admin
07 Şubat 2023 Salı 10:24
Depremde gönül seferberliği

Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, “Ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu olağanüstü durumdan birbirimizle dayanışma içinde olup depremden etkilenen kardeşlerimize maddi ve manevi destek vererek çıkabiliriz.” dedi.

Başkan Güzel, depremin ardından ülke genelinde gönül seferberliği başlatıldığını belirterek, “Devletimizin gücünü görünce bu imtihandan millet olarak yüz akı ile çıkacağımızı ve kısa sürede yaralarımızı saracağımızı rahatlıkla söyleyebiliriz.” diye konuştu.

Açıklamasında Afganlı Narges’in mesajını paylaşarak vefa örneğine vurgu yapan Başkan Erdal Güzel, “Afganistanlı bir kardeşimizin şahsıma gönderdiği mesajı sizinle paylaşarak bu konuyu topyekün sahiplendiğimizi ifade etmek istiyorum; ‘Merhaba Güzel Baba, Türk hemşehrilerimin başına gelenlere gerçekten çok üzüldüm. İnşallah hastalar bir an önce iyileşir ve geçmiş olsun mesajımı kabul edersiniz. Bugün kan vermeye gittim, ama sıra bende değil dediler. Yarın sabah gelin siz Türk hemşerileri bizi ve beni bizzat ağırladınız. Ben Türk hemşerilerim için elimden ne geliyorsa yapacağım. Afgan Narges.’ Bu sığınmacı kardeşimin gösterdiği vefaya gönülden teşekkür eder, depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Enkaz altında hayatta kalma mücadelesi veren kardeşlerimizin sağ salim yakınlarına sağlıkla kavuşmalarını Allah’tan niyaz ederiz. Milletimizin başı sağolsun.”

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2023 14:09
Anahtar Kelimeler:
ErzurumERVAKErdal Güzel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.