10 ilimizi içine alan, doğrudan 13 milyon insanımızı etkileyen şehirler, kasabalar ve köyleri yıkan, yok eden bir felaketle karşı karşıyayız.

Binlerce insanımız öldü. Binlerce insanımız yaralı. Binlerce insanımız enkaz altında kurtarılmayı bekliyor. Acımız büyü ve tarifi yok.

Türk Milleti Allah’ın izni ile bu yükü de kaldıracak özelliklere sahip. Birlik ve beraberlik içinde üstesinden geliriz.

Ancak gördüğüm, duyduğum kadarıyla yükümüz ağır, yolumuz hayli zor. Peki, bu zorluğu nasıl yeneriz?

84 milyon vatandaşımız inanıyorum ki her türlü fedakârlığı yaparak bu zorluğun, bu acının üstesinden gelecektir. Peki, ama nasıl?

Cevap kesin ve kısadır. Cumhurbaşkanımız derhal, amasız, fakatsız, nedensiz soru sormadan iktidar ve muhalefeti içine alacak, kardeşlik duygusu içinde herkesin güvenini sağlamış insanlardan oluşacak her türlü yardım, destek birlikleri oluşturarak, ben değil biz anlayışıyla problemleri çözme iradesinin sergilenmesiyle bu işi çözebilir.

Bugün artık parti, ittifak, sen, ben yok, biz varız anlaşışıyla milletimizin elbirliği ve kardeşliğiyle bu problem çözülebilir.

Gün kardeşleşme, birlik olama, kucaklaşma günüdür. Bu kucaklaşmayı da devletimizin tepesi, 84 milyonun “Cumhurbaşkanı” sağlayabilir.

O halde saniyelerin kıymetli olduğu şu anda devletimiz derhal harekete geçip, ortak akıl çerçevesinde, devletin bütün kurum ve kuruluşlarının ortak hareket etmesi, ortak harekete geçirme zamanıdır.

Bu büyük birleşmeyi bekliyorum. Bu konuda gayret edecek olanlara şimdiden şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Allah yardımcımız olsun.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2023-02-07 21:57:50

Zeynal bey Ankarada yaşayan bir dadaş olarak yazılarınızı takip ediyorum.Malum Erzurumda deprem bölgesinde ancak yetkili kurumların eski teknoloji ile yapılmış mahalleleri çukur evler yunusemre abdurahman gazi mah.lerinde ciddi bir denetimin yapılması geekmezmi 50 yıllık evler.Buraların kentsel dönüşüme girerek modern sağlıklı binalar yapılmasının başlatılması kanaatindeyim