DATAE’de staj bir başka

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü, sadece bölge çiftçisi için değil, tarım alanında öğrenim gören gençlere de fırsat kapısı oluyor.

admin
admin
31 Temmuz 2022 Pazar 09:42
DATAE’de staj bir başka

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü, sadece bölge çiftçisi için değil, tarım alanında öğrenim gören gençlere de fırsat kapısı oluyor. DATAE’de staj yapan Ziraat Fakültesi öğrencileri, sahada uygulamalı olarak eğitim görme imkânı bulurken, öğrencilere hemen her alanda bilgi ve tecrübe dolu gözlemler aktarılıyor.

Son olarak DATAE’de staj yapan geleceğin genç mühendislerine seleksiyon ve pas hastalıkları konusunda tarlada eğitim verildi. DATAE’nin alanında uzman mühendisleri tarafından deneme tarlalarında uygulamalı olarak verilen eğitimlerde, stajyerler bitkideki pas oluşumu, nedenleri ve alınması gereken tedbirler konusunda detaylı olarak bilgilendirildi.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilileri, kurumun uzun yıllardır bölge tarımının hizmetinde olduğunu belirterek, “Kurumumuzun çok özel bir misyonu var. Tohum üretiminden araştırma geliştirme projelerine varıncaya kadar birçok konuda çalışmalar yapıyoruz. Bunlar arasında kurumumuzda staj dönemini tamamlayan gençlerimizin uygulamalı eğitimleri de var. Okullarında teorik eğitim almış olan öğrenciler, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde sahaya iniyor ve öğrenmeleri lazım gelen en önemli konuları pratik yaparak görüyor” diye konuştular.

Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nün Erzurum ve bölge tarımı için bulunmaz bir fırsat olduğunu anlatan DATAE yetkilileri, “Kurumda bizim stajyerlerimiz bile fayda üretiyor, sektöre değer aşılıyor. Kurumumuzda stajını tamamlayıp mesleğe atılacak olan gençlerimiz çok kıymetli bir deneyim edinmiş oluyor. Örneğin seleksiyon ve bitki pası, teorik olarak öğrenilse bile tarlada bu sorunla uygulamalı olarak mücadele etmek daha bir verimli oluyor. Biz de gençlerimizi burada en gerekli ve en lüzumlu bilgileri uygulamalı olarak öğretiyor ve sağlıklı bir staj dönemi geçirmelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştular.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.