Dadaşlar Milli Birlik Günü’nde hainleri lanetledi

Erzurum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

admin
admin
15 Temmuz 2023 Cumartesi 10:37
Dadaşlar Milli Birlik Günü’nde hainleri lanetledi

Cumhuriyet Caddesi'ni ellerinde Türk bayraklarıyla dolduran vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerini anmak için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşmasının izletildiği programda, Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Dr. Rüstem Can dua etti.

Vali Okay Memiş, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin zulme rıza göstermeyen, hür yaşamaya aşık bir yapıya sahip olduğunu, bunu tarihin her döneminde bedeller ödeyerek ortaya koyduğunu söyledi.

Milletin tarihte olduğu gibi bugün de aynı duygu ile hareket ettiğini belirten Memiş, "Demek ki 1071'de adım attığımız, yurt tuttuğumuz Anadolu topraklarında yüzyıllardır süren hikayemizin içeriği aslında hiç değişmemiş. Haçlılar ana yurttan bizi atıp varlığımıza son vermek için hep çelik zırhla üstümüze gelmiş, biz ise her türlü zorluğa karşı demir çemberi kırıp parçalamışız tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi." O gece de umutlarımıza, hayallerimize, müstakil yaşama irademize ve özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Biz mukaddesat uğrunda ve darbecilere karşı koymak üzere elde bayrak hep birlikte yollara döküldük. İman dolu göğsümüzü cuntacı teröristlere siper ettik ve 251 can verdik ama töremizi çiğnetmedik." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisinin ardından Erzurum Valisi Okay Memiş ve protokol üyeleri şehit yakınları ve gazilere plaket takdim etti.

Programa, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz ile Selami Altınok, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Metin Düz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2023 11:22
Anahtar Kelimeler:
ErzurumDADAŞ15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.