DADAŞLAR ESAV’IN İFTARINDA BULUŞTU

Merkezi Ankara’da bulunan Erzurum Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) düzenlediği iftar programıyla gurbetteki Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşattı.

04 Ağustos 2013 Pazar 11:36
DADAŞLAR ESAV’IN İFTARINDA BULUŞTU
Mamak Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen program Mamak Meydanında gerçekleştirildi.   Tahmini 2 bin katılacağı planlanan iftara katılım tahminlerin üzerine çıkınca imdada hazır yemek fabrikaları yetişti. Çorba, mantar karışık tas kebap, pilav, tatlı ve çeşitli salatalarla süslenen iftar menüsünde termoslarla çay unutulmamıştı. İlahiler eşliğinde huzur içerisinde açılan iftardan sonra asıl program başladı ve katılanlar adeta Erzurum’u Ankara’da yaşadı.
İftar yemeği sonrası Erzurumlular, âşıkların atışmasından Erzurum Bar’ına kadar kültürünü Mamaklılara gösterme fırsatı buldu. Geceye Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur yaptı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül  ve ESAV Mamak Şube Başkanı Recep Güleç’e katkılarından dolayı teşekkür eden Aksungur, amaçlarının Erzurum Kültür ve medeniyetini unutturmamak ve gurbetteki dadaşlara Erzurum’un manevi havasını teneffüs ettirmek olduğunu söyledi.’
Ramazan ayı boyunca hemşeri derneklerinin düzenlediği gecelerde kültürlerin gelecek nesillere aktarıldığını kaydeden Akgül, “Memleketim Erzurum’un kültürünün bu gece burada sergilendiğini görmek beni çok mutlu etti. Vatandaşlarımız kardeşlik ve paylaşma coşkusunu Ramazan Ayı boyunca bu alanda dolu dolu yaşadı” dedi.
AŞIK ATIŞMASINDA ERZURUM BAR’INA
Hemşerileriyle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ak Parti Erzurum Milletvekili Yavilioğlu da, ”Erzurum folklorik değerleri ve yetiştirdiği büyükleri ile önem taşır. Bugün burada kültürümüzü tanıtma fırsatı veren, aynı zamanda kendisi de Erzurumlu olan, bizi kalbiyle karşılayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Programın sunuculuğunu Halk Ozanı Şerif Çöpürgensli yaptı. Çöpürgensli gerek sahneyi kullanma gerekse ses, mizaç ve anons arası okuduğu şiirlerle tecrübesini konuşturdu.
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Erzurum Milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak ve Adnan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin  de programa telgrafla katılan misafirler oldular.
Erzurum türkülerinin ve gösterilerinin renk kattığı gecede ilk olarak Kültür Bakanlığı Ozanları Ali Oltulu, Beyzade Aslan ve Muhsin Vural sahne aldı. Erzurum Bar ekibinin oynadığı oyunla büyük coşku yaşanırken, ardından sahneyi sırayla TRT Türk Halk Müziği Sanatçıları Nurullah Akçayır, Semra Algül ve Erzurumlu mahalli sanatçılar Yıldırım Budak ile Muhlis Kaya aldı.
Çok sayıda bürokrat, iş adamı ve sivil toplum örgütü temsilciler ile yoğun bir hemşeri grubunun katıldığı iftar programı yaklaşık 3 bin kişiyle başladı. Her geçen dakika programa katılım arttı. Halk Müziği sanatçısı Yıldırım Budak’ın sahne aldığı dakikalarda katılım 6 bin kişiye ulaştı.
Erzurum Erkek Barlarının Tey Teyy Teyy  leri 6 bin kişiden Can Cann Caannn diye karşılık buldu.
Daha sonra sahne alan Zekiye Çomaklı, ‘Dadaş Kızıyım’ şiirini okurken duygusal anlar yaşandı. Çomaklı, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.
Programın sonunda sahne alan Erzurumlu sanatçı Yıldırım Budak zaman zaman okuduğu uzun havalarla duygusal anlar yaşatsa da Erzurum yöresine özgü oyun havalarıyla 6 bin kişiye halay çektirdi. Yediden yetmişe ve Vakıf Başkanı ile katılan protokolünde gönlünce halay çekip eğlendiği program ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur’un Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e verdiği teşekkür plaketiyle son buldu.

Editör

Son Güncelleme: 04.08.2013 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.