DADAŞ’IN GURUR GÜNÜ KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü, Küçükçekmece Belediyesi ve Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Birliği tarafından Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Buram buram Erzurum kokan, Erzurum’u yaşatan organizasyon tam not aldı.

admin
admin
12 Mart 2017 Pazar 11:14
DADAŞ’IN GURUR GÜNÜ KÜÇÜKÇEKMECE'DE COŞKUYLA KUTLANDI

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü sebebiyle düzenlenen gösteriye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, İbrahim Aydemir, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Korkut, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Birliği Başkanı Osman Toraman, sanatçı İbrahim Erkal ve birçok Erzurumlu vatandaş katıldı. İstanbul’da yaşayıp memleket hasreti çeken Erzurumlu vatandaşlar düzenlenen etkinlikte Erzurum yöresine ait şarkı ve gösterilerle hasretlerini giderdi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve kısa film gösterimleri ile devam eden programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Erzurum, Türkiyemizin sütunlarından bir tanesi. Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, devletimize, kaderimize ve geleceğimize sahip çıkan değerli bir ilimiz. Doğu Anadolu için güzel bir kalkınma planı hazırladık. Bize düşen, bu vatanı kurtaranlara layık olacak şekilde ülkemizin kalkınmasını, gelişmesini sağlamaktır. Bunun için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Erzurum’da yapılacak olan projeleri anlatan Yılmaz, “Rize - Erzurum arasında OVİT Tüneli’ni açıyoruz, Bingöl - Erzurum arasını duble yollarla bağlıyoruz, Erzurum ve Bingöl üzerinden bu çalışmalarla Karadeniz’i GAP’a bağlıyoruz” dedi.

"KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ ERZURUMLULARI SEVİYOR, BEN ERZURUMLULARI SEVİYORUM"

Erzurum ve Erzurumlulara hayranlığını gizleyemeyeceğini belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “Erzurum’un vatan denince, bayrak denince göstermiş olduğu reflekslerin aşığı olan birisiyim. Allah hepinizden razı olsun çünkü Türkiye bayrak ve vatan denince reflekslerinizi çok yakından takip ediyor. Ben bu duyarlılığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Küçükçekmece’de sizlerle bu programı yapmış olmaktan belediye olarak gurur duyuyoruz. Her 12 Mart’ta Küçükçekmece’de buluşalım çünkü Küçükçekmece Belediyesi Erzurumluları seviyor, ben Erzurumluları seviyorum” şeklinde konuştu.

"ERZURUMLULAR OLARAK BU KADAR GÜZEL BİR TARİHİN ÇOCUKLARIYIZ"

Erzurumluların çok değerli bir tarihi olduğunu belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenoğlu da, “99 yıl önce canımızla Kurtuluş Savaşı’na kanımızla Erzurum’a sahip çıktık. Bu Erzurum ki, Rum ellerindendi ama Anadolu’yu yurt edinen Türklere kapı oldu, toprak oldu. Bu Erzurum ki, Osmanlı’da, Selçuklu’da hainlerin içeriye girmemesi için orada Palandöken’den daha güçlü olarak kale oldu, yurt kapısı oldu. Bu Erzurum ki, 99 yıl önce birisi gelip karşısına dikilene Nene Hatun’un satırıyla, İbrahim Hakkı’nın torunuyla ‘Allah-u Ekber’ diyerek 'ben buradayım' dedi. İşte biz Erzurumlular olarak bu kadar güzel bir tarihin çocuklarıyız. Biz sadece 99 yıl önce bunu yapmadık. 15 Temmuz’da Yakutiye Meydanı’nda 100 binlerle Ankara’ya ve demokrasiye sahip çıktı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sanatçı İbrahim Erkal, en sevilen şarkılarını söyleyerek hemşehrileri ile buluştu. Erzurumlu vatandaşlar, hemşehrileri İbrahim Erkal’a sevgi gösterisinde bulundu. Erkal’ın mini konserinin ardından plaket töreni düzenlendi.

Editör

Son Güncelleme: 12.03.2017 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.