Dadaş, 15 Temmuz ruhuyla dimdik ayakta

Erzurum'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

admin
admin
16 Temmuz 2018 Pazartesi 08:26
Dadaş, 15 Temmuz ruhuyla dimdik ayakta

Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi'nden başlayan yürüyüş Havuzbaşı'na kadar devam etti.

Yürüyüşe katılan binlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Bir ölür bin diriliz" şeklinde sloganlar attı.

Polisevi önünde toplanan vatandaşlar, Erzurum Valisi Seyfettin Azizolu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe belediye başkanları, kurum amirleri "Demokrasi Nöbeti" için beklemeye başladı.

Bu sırada Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran ekibi de gösteri yaptı.

Vali Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçtiğini hatırlatarak, "Bu milletin tarihinde en büyük alçak ve büyük ihanet oyununu 80 milyon Türk evladı bir olarak, tek yumruk olarak sabah güneş doğmadan ihanet şebekesinin gecenin karanlığına gömmenin başarısını gösterdi. O günden bugüne 2 sene geçti ve ülkemiz demokrasi yolunda çok emin adımlarla yürüyor, düşmana korku dostuna güven veriyor." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ da 15 Temmuz'da genç yaşlı, kadın erkek herkesin kalbinin beraber attığını söyledi.

Bütün şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifalar dileyen Akdağ, "Büyük milletimiz o gün vatanına, bayrağına, ezanına, namusuna hep beraber sahip çıktı. Bunu ne zalim FETÖ, ne onun çetesi, ne de o çetenin arkasındaki derin devlet beklemiyordu. Sizler öyle bir ruh ortaya koydunuz ki milyon bir araya geldi ve birlikte hareket etti. Ne zaman bayrağımıza el uzatılsa o eli kırarız. Ne zaman ezanımıza dil uzatılsa o dili keseriz." diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.07.2018 07:39
Anahtar Kelimeler:
Erzurum15 Temmuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.