ÇOMAKLI: ŞİDDETİN EN BÜYÜK SORUNU YOKSULLUKTAN KAYNAKLANIYOR

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, kadına şiddet konusunda en büyük sorununun yoksulluktan kaynaklığını söyledi.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 15:47
ÇOMAKLI: ŞİDDETİN EN BÜYÜK SORUNU YOKSULLUKTAN KAYNAKLANIYOR
Varlıklı ve zengin ailelerin iç yapısına baktığında kadına şiddet konusunun çok nadir rastlandığını belirten Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, kadına şiddetin en büyük sorununun yoksulluktan kaynaklığını söyledi.

Ailesine ve karısına şiddet uyguladığı gerekçesiyle devlet tarafından 'evden uzaklaştırma' cezası alan erkeklerin ceza bittikten sonra karısını öldürdüğünü belirten Zekiye Çomaklı, bu uygulamanın yanlış olduğu kaydetti. Çomaklı, şöyle devam etti:

”Devletimiz, kadına şiddet konusunda yanlış bir uygulama yürütüyor. Hiç bir kadın şiddeti hak etmiyor bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ama bazı erkekler günümüzde hala kadınlarına şiddet uyguluyor. Şimdi bir erkek, karısına bir tokat attığı zaman 6 ay evden uzaklaştırma cezası alıyor. Bu cezayı alan adam daha çok hırslanıyor ve cezası bittiği zaman evine tekrar geliyor ve bu sefer eşini öldürüyor. İşte ailesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle devletin o kişiye 'evden uzaklaştırma' cezası vermesi çözüm değildir. Bunu yerine kadınlara karşı bir proje başlatarak kadınların meslek sahibi olmasını ve aileleri destek sağlayacakları bir iş ortamının olmasını oluşturmaları gerekmektedir. Çünkü bu olaylarda çocuklarda mağdur kendileri de mağdur olmaktadır. Şiddetin en büyük sorunu yoksulluktan kaynaklandığı için devlet böyle bir çalışma yürütürse eğer kadına şiddetin önüne az da olsa geçilmiş olur ve hiç bir kadınımız bundan sonra eşi tarafından öldürülmez.”

Editör

Son Güncelleme: 31.05.2014 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.