ÇETİN BAYDAR'IN ERMENİ HAYRANLIĞI

Erzurumlu yazar Çetin Baydar'ın Ermeni savunuculuğunu yapması katılımcıların tepkisine neden oldu.

09 Mayıs 2013 Perşembe 17:41
ÇETİN BAYDAR'IN ERMENİ HAYRANLIĞI

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara'da ki Erzurumluların katılımı ile düzenlenen programda Avukat Erdem Akyüz'ün Ermeni Mezalimini anlattığı kitabının tanıtım seminerinde söz alan Erzurumlu Yazar Mustafa Çetin Baydar'ın, Türkler'in Ermenilere katliam yaptığına yönelik iddiaları güne damgasını vurdu. Gurbetçiler, Yazar Baydar'ın sözlerine tepki göstererek toplantı salonundan çıkardılar.
Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Erzurumlu Av. Erdem Akyüz, tarafından babasının hatıralarından derlediği  'Erzurum'da Ermeni Mezalimi' isimli kitabından alıntılar yaparak mezalimi anlatan açıklamalarının ardından toplantı salonunda adeta fırtınalar koptu.
İddialara göre Erzurumlu Yazar Mustafa Çetin Baydar, söz alarak kitapta bahsi geçen Türklere yapılan soy kırımın asılsız olduğunun gerçek vesikaların Ermeniler'den yana olduğunu belirtmesi salonda şok etkisi yaptı.
BUDAK, KONUŞTU
ESAV Vakfı tarafından Cuma günleri düzenlenen toplantılardan sonuncusuna katılarak bu olaya tanıklık eden Milli Eğitim Eski Müdürü Fevzi Budak'ın iddiaları yenilir yutulur değil. Budak, Avukat Erdem Akyüz'ün oldukça verimli geçen Ermeniler'in Türklere yaptığı mezalimleri anlatan söyleşisinin sonrasında çıkan olayı ve tepkileri şöyle özetledi.
"Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Erzurumlu Av. Erdem Akyüz'ün katılımı ile gerçekleşen ESAV Cuma sohbetlerine katıldık. İngilizce, Fransızca ve Almanca olarak yayınlanan Ermeni Mezalimi kitabından alıntılar yapan Akyüz'ün konuşması sonrasında söz alarak görüşlerini açıklamak isteyen Erzurum'un bir zamanlar muteber yazarlarından Çetin Baydar'ın sözleri ile şoke olduk. Baydar, konuşmasında Akyüz'e hitaben 'sizin sözleriniz ve iddialarınız tamamen asılsızdır. Gerçek vesikalar Ermeniler'den yanadır. Öyle ki İttihat ve Terakki mensupları ırkçılık yaparak Ermeniler'e karşı katliam yapmışlardır' deyince salonda bulunanların haklı tepkisiyle karşılaştı. Haliyle bende söz alarak " En çok mezalimin ve işkencelerin yapıldığı Erzurum gibi bir ile mensup birinin Ermeni avukatlığına soyunması utanç vericidir. Sarf edilen sözler Türk halkına iftiradır. diye tepkimi dile getirince Baydar salonu terk etmek zorunda kaldı"
YAZAR BAYDAR'IN İKİNCİ KABAHATİ
ESAV'ın Cuma sohbetlerinin sonuncusunda Ermeni savunuculuğuna soyunduğu iddia edilen Erzurumlu Yazar Çetin Baydar'ın daha önce de yine Erzurum'a hakaret içeren bir yazının kaynağı olduğu ortaya çıkmıştı. Yaklaşık iki yıl önce Devlet Demir Yolları'nın aylık seyahat ve aktüalite dergisi 'Raillife'nin Şubat sayında yer alan 'Trenden kaçan oğlan' başlıklı yazıda Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehmet Aycı'nın hikayeyi Çetin Baydar'dan duyduğu sözleri gündeme gelmişti. Baydar daha sonra gelen tepkilerin artması üzerine bu hikayeyi kendisinin anlatmadığını ve iftira edildiğini dile getirmişti. Aycı'nın makalesinde Baydar tarafından anlatılan hikayeye atıfta bulunulmuştu.
BU İDDİALARI İNKAR EDECEK Mİ?
Onlarca kişini katılımı ile yapılan ESAV'ın son Cuma sohbetlerinde Ermeni avukatlığına soyunduğu iddia edilen Yazar Çetin Baydar'ın bu haber sonra iddiaları inkar edip etmeyeceği merak konusu oldu. (M. Hanifi AKSAKAL - Erzurum YENİGÜN Gazetesi)

Editör

Son Güncelleme: 09.05.2013 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.