ÇEŞME SULARI KİRLİ ÇIKTI

Erzurum’da Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince yapılan analizlerde mahalli çeşmelerden akan suların kar sularının karışmasından dolayı kirli çıktığı açıklandı.

29 Mart 2013 Cuma 16:30
ÇEŞME SULARI KİRLİ ÇIKTI
Konuyla ilgili Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cumhur Hakkı Çankaya,”Son bir haftada bin 100 civarında isal vakasına yakalanan vatandaşımız hastaneye başvurdu. Hava sıcaklığının son günlerde artması nedeniyle kar sularının eriyip kaynaklara karışmasından dolayı, bu dönemde kaynağı ve isale hattı belli olmayan mahalle çeşmelerinde kirlilik oluşabileceğinden rutin olarak mahalli çeşmelerinin incelenmesi amacı ile su numuneleri alınmaktadır. Erzurum’da toplam 123 civarında çeşme bulunmaktadır. Ekiplerimizin analiz yaptığı 17 çeşmeden 17’sinin de kirli olduğu tespit edildi. Erzurum’da analiz yaptığımız çeşmeler, İstasyon Sağlam Yapı Kooperatif Önü Çeşme, Gez Cami Önü Çeşme, Gez Cami Arkası Çeşme, Saraybosna Yazıcı Çeşme, Saraybosna Çukur Çeşme, M.Başı Akpungar Çeşme, Çaykara Cad. Mutizade Çeşme, Dabakhane Çeşme, Şabakhane Çeşme, Alipaşa Cami Önü Çeşmesi, Kafaflar Memişoğlu Çeşme, Bakırcılar Cami Çeşme, Gürcükapı Cami Çeşme, Aşağı Mumcu M.Aakan Cami Çeşme, Bakırcı Mah. Karanlık Sokak Yakutiye Belediye Çeşmesi, Camlık Cami Çeşme, Orman Bölge Müdürlüğü Önü Çeşmesi, Mikrobiyolojik açıdan kirli olduğu tespit edilmiştir. Halkımızın sağlığı açısından yukarıda belirttiğimiz çeşmelerden içme-kullanma suyunu temin etmemeleri gerekmektedir. Ayrıca bu dönemde diğer birçok mahalle çeşmesinin de kaynağı ve isale hattı belli olmadığından her an mikrobiyolojik kirlilik oluşabilir. Bu açıdan halkımızın mahalle çeşmelerinden içme suyunu kullanmamaları önem arz etmektedir.Müdürlüğümüzce rutin olarak sürdürülen içme sularının denetimi devam etmekte olup, yapılan denetimler sonucu mikrobiyolojik veya kimyasal kirlilik halkımızla paylaşılacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 29.03.2013 16:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.