ÇAT'I FESTİVAL HEYECANI KUŞATTI

Çat Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Işkın ve Çaşır Festivali’nin ikincisi 16 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek.

14 Haziran 2015 Pazar 13:24
ÇAT'I FESTİVAL HEYECANI KUŞATTI
Çat Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Işkın ve Çaşır Festivali’nin ikincisi 16 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek. 

Arabesk müziğin sevilen sesleri Ceylan ve Nevzat Soydan’ın renk katacağı festivalde, konuklara ışkın ve çaşır ikramında bulunulacak. Festivalde ayrıca birbirinden çok sevilen mahalli sanatçıların da sahne alacağı bildirilirken, hazırlıkların tamamlandığı ve ilçenin büyük bir heyecanla festivalin başlamasını beklediği kaydedildi.

Çat Belediyesi, belediyecilik hizmetlerinin dışında ilçede sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de göz dolduruyor. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Işkın ve Çaşır Festivali’nin ikincisi 16 Haziran Salı günü Çatlılarla buluşuyor. Ceylan ve Nevzat Soydan gibi sevilen ses sanatçılarının sahne alacağı festivalde, İlknur Akpınar, Özge Polat ve Abdurrezzak Güney de, seslendirecekleri parçalarla Çat halkını coşturacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, göreve geldikleri günden itibaren ilçenin markalaşması için çalışmaya başladıklarının altını çizerek, “Dikkatleri ilçemizin üzerine çekmek için ilimizin ve yöremizin marka haline gelmiş damak tatlarını ön plana çıkarmayı uygun gördük. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimize Işkın ve Çaşır adını verdik. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Çatlı hemşehrilerimiz festival için ilçemize akın etti. İlaveten çok sayıda misafiri de, festivalimiz vesilesiyle ilçemizde ağırladık” diye konuştu.

BAŞKAN KILIÇ: ÇAT’I AYAĞA KALDIRDIK

Işkın ve Çaşır Festivali’ne gösterilen olumlu tepkinin kendilerini de mutlu ettiğini belirten Başkan Kılıç, “Festivalimizi geleneksel hale getirerek, her yıl ilçemizde bayram coşkusu yaşatmaya karar verdik. Türkiye’nin tanınan ve sevilen ses sanatçılarını konuk edeceğimiz festivalle Çat’ın sesini herkese duyuracağız. Çat’ı herkes duyacak, herkes tanıyacak. İlçemizin üzerinde yıllardır serili bulunan ölü toprağını silkelemeye başladık, Çat artık ayağa kalkmaya, toparlanmaya başladı. Hayata geçireceğimiz projelerimiz sayesinde ilçemizi Erzurum’un markalarından birisi haline getireceğiz. Bu hedefe doğru emin adımlarla yürüyor; attığımız her adımda biraz daha hızlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Erzurum’un ve Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Çatlıları Işkın ve Çaşır Festivali’ne davet eden Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, “Çatlı hemşerilerimizi ana-baba ocaklarına, çocukluklarının ve gençliklerinin geçtiği topraklarına davet ediyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 14.06.2015 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.