ÇAT BELEDİYESİ, İLÇEDE KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

​​​​​​​Erzurum'un Çat ilçesinde bu yıl adeta kar savaşı yaşanıyor.

admin
admin
07 Şubat 2017 Salı 12:48
ÇAT BELEDİYESİ, İLÇEDE KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Önceki yılların aksine bu yıl mevsim normallerinin üzerinde kar yağışı alan ilçede, Çat Belediyesi ekipleri durmak bilmeden çalışırken, Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ise, çalışmaları yakından takip ediyor. Başkan Kılıç, "Bu yıl çok çetin bir kış mevsimi geçiriyoruz. Buna rağmen bile ilçe halkımızı rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Çat Belediyesi, ilçede karla mücadele seferberliği başlattı. 5 kepçe, 1 loder, 3 kamyon ve 21 personelle ilçe merkezinde kar mücadelesi yürüten belediye, tonlarca karı ilçe dışına taşıyor. Çalışmaların aralıksız sürdüğü ilçede ayrıca tuzlama çalışması da yapılıyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, karla mücadelenin bölgedeki belediyelerin en büyük engeli olduğunu belirterek, "Belediyeler olarak Erzurum'da her yıl milyonlarca lirayı karla mücadele çalışmaları dolayısıyla adeta havaya savuruyoruz. Özellikle de bu yıl çok çetin bir kış mevsimiyle karşı karşıyayız. Önceki yıllara oranla bu yıl mevsim normallerinin üzerinde yağış aldık, almaya da devam ediyoruz. Bu da bu yıl ki karla mücadele çalışmalarının bilançosunu ikiye katlıyor" diye konuştu.

Çat Belediye Başkanı Kılıç, "Kanunla belirlenen sınırlar dahilinde ilçe merkezini Çat Belediyesi olarak biz temizliyoruz. Mahallelerimiz ve mezralarımızın kar temizliğini de yine biz yapıyoruz. 25 mezramızın 23'ünü kardan arındırdık. Önceleri köy olan, ancak sonradan mahalle statüsüne kavuşturulan yerleşim birimlerimize ulaşımı sağlayan ana arterlerden de, Büyükşehir Belediyemiz sorumlu." ifadelerini kullandı.

ÇAT BELEDİYE BAŞKANI AFET DESTEĞİ İSTEDİ

Öte yandan Çat Belediye Başkanı olarak bölgedeki çetin kış koşullarına her fırsatta dikkat çektiğini hatırlatan Kılıç, "Bölgenin karşı karşıya bulunduğu kış koşulları ortada. Karla mücadele için harcanan paralar, bu bölgede çoğu yatırım ve projenin planlanmasını ve hayata geçirilmesini yavaşlatıyor, engelliyor. Bu bakımdan bizim önerimiz bölgemizdeki belediyelerin bu manada pozitif ayrımcılığa tabi tutulmasıdır. Bunun yolu da, kış mevsimlerinde bölge belediyelerine ek ödenek ya da kar tazminatı tahsis edilmesinden geçmektedir. Sonuçta bölgenin bir gerçeği de olsa, bizim yaşadığımız doğal ve meteorolojik bir afettir. Bu durumda devletin kesinlikle belediyelerin yanında olması ve elinden tutması gerekir" şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.