Çakır’dan sorumluluk çağrısı

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Sığınmacı sorunu ortak akılla ve işbirliği ile çözülmesi gereken bir sorundur” dedi.

admin
admin
06 Mayıs 2022 Cuma 05:39
Çakır’dan sorumluluk çağrısı

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Sığınmacı sorunu ortak akılla ve işbirliği ile çözülmesi gereken bir sorundur. Bu süreçte en büyük sorumluluk ise, medyanın sırtındadır” dedi.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, son günlerde Türkiye’de gündem haline getirilen göçmen sorunuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunup, medya kuruluşlarına çağrı yaptı.

Başkan Çakır, “Ortamı provoke etmek isteyenlere karşı en büyük sorumluluk medyanın olmalıdır. Medya kuruluşları ve gazeteciler, toplumsal gerginlik oluşturmak isteyen karanlık kesimlere karşı tetikte kalmalı ve asla kendini kullandırtmamalıdır” çağrısında bulundu.

KAOS VE KARMAŞA İSTİYORLAR

Türkiye’de kaos ve karmaşa oluşturmak isteyen çevrelerin sarıldıkları yeni ipin mülteciler olduğunun altını çizen Çakır, “Bu ipi kimlerin çekmek istediği ortadadır ve o ipin milletin ayaklarına dolaştırılmak istendiği de aşikardır. Böyle bir ortamda toplumu germek, sinir damarlarına basmak, ülkenin huzuru ve selameti için yapılacak en büyük ahmaklıktır. Toplumu bilinçlendirme noktasında en büyük sorumluluk da medyanındır, yayın kuruluşlarınındır, gazetecilerindir!” ifadelerini kullandı.

ÇAKIR’DAN GAZETECİLERE ÇAĞRI

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Çakır, meslektaşlarına yaptığı çağrıda şunları kaydetti:

“Türkiye’deki göçmen sorunu elbette hükümetin ve ilgili kurumsal yapıların gündemindedir. Önemli olan bu konuda atılacak adımları ortak akılla, milli bilinç ve şuurla atmaktır. İnsanları öfkelendirmek, kin ve nefret tohumları aşılamakla bu süreç çözüm bulmayacağı gibi, oluşacak kaotik ortamın zararı da bu ülkeye ve bu millete olacaktır. Bu yüzden gazeteci meslektaşlarımızın toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı tutum ve davranışları büyük önem taşımaktadır. Sorumlu, milli ve bilinçli gazetecilik bunu gerektirir!”

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.