Çakır’dan şiddet vurgusu

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik olarak uygulanan şiddetin artık son bulmasını istedi.

admin
admin
08 Temmuz 2022 Cuma 11:12
Çakır’dan şiddet vurgusu

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik olarak uygulanan şiddetin artık son bulmasını istedi.

Son olarak Konya’da yaşanan elem verici hadisenin sağlık çalışanlarının güvenliğini bir kez daha gündeme getirdiğini anlatan Çakır, “Bu sorunların çözümü için medyanın da sorumluluk yüklenmesi gerekiyor” dedi.

Sağlık çalışanlarının karşı karşıya oldukları zorlukların gündemde tutulmasında ve çözüm mercilerinin dikkatini çekebilecek gündemler oluşturulmasında en küçük bir sakıncanın bile bulunmadığını dile getiren Çakır, “Bu iş siyasi çekişmelere alet edilmeyecek kadar mühim bir konudur” dedi.

TOPLUMSAL BİLİNÇ MESELESİ

Türkiye’nin örnek teşkil edecek bir sağlık sistemine sahipken bu tarz üzücü hadiselerle gündeme gelmenin yanlış olduğunu ifade eden ABB Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Toplumun bilinçlendirilmeye, bilgilendirilmeye ihtiyacı var. Çünkü bu mesele toplumsal bilinç, kültür ve anlayış meselesidir” diye konuştu.

Medya kuruluşlarının, toplumu ilgilendiren tüm sorunlar gibi sağlıkta şiddet konusuna da dikkat çekmesi, siyasi hiçbir çekişmeye alet etmeden bu konu üzerinde çözüm önerilerinde bulunması gerektiğini vurgulayan Başkan Çakır, “Tüm kamu çalışanları gibi, sağlık çalışanlarımızın yeri de bizim için kıymetli ve özel. Biz hiç kimsenin şiddet görmesini istemiyoruz, insani bağlamda bunu zaten hiç kimse de istemez. Bu tamamen toplumsal bilinçli ilgili durum; toplumu ne kadar doğru bilgilendirir ve bilinçlendirirsek, bu ve bunun gibi sorunların üstesinden o kadar kolaylıkla geliriz. Medyanın görevi ve sorumluluğu bu olmalıdır”

ABB Başkanı Çakır, “Konya’da uğradığı menfur saldırıda yaşamını kaybeden hekimimize Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz. Tüm sağlık çalışanlarına şükran ve minnet borcumuzun olduğunu ifade etmek suretiyle şiddet olaylarının artık bir son bulmasını ve bu konuda alınacak tedbirlere özellikle yoğunlaşılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.