Çakır: İstismarı bile istismar ediyorlar!

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Medyanın asli görevlerinden birisi de istismara geçit vermemektir” dedi.

admin
admin
15 Aralık 2022 Perşembe 13:06
Çakır: İstismarı bile istismar ediyorlar!

6 yaşında bir kız çocuğunun uğradığı iddia edilen cinsel istismar hadisesinin son bir haftadır Türkiye’nin gündeminde büyük yer ettiğini söyleyen Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, bunun kabul edilemeyecek bir durum olduğunun altını çizdi.

Çakır, “Soruşturması devam eden bir iddia olmasına rağmen bile ziyadesiyle mide bulandıran bu hadise elbette netlik kazanacak, yargımız üzerine düşeni mutlaka yapacaktır. Eldeki deliller her yönüyle değerlendirilecek ve gerçekleştiği öne sürülen bu çirkin hadise, tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıktıktan sonra eğer doğruysa faillerinin başına ağır cezalar yağacaktır, buna şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.

İSTİSMARI İSTİSMAR EDİYORLAR!

Toplumda infial uyandıran söz konusu hadise kadar, bu hadisenin siyasi bir istismar aracına dönüşmesine de fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Çakır, “Ne yazık ki, bu olay üzerinden siyasi çıkar elde etmek isteyen birtakım çevreler var. Ne yazık ki, suçun şahsiliği ilkesini göz ardı ederek bu meseleden dolayı muhafazakâr kesimleri aşağılamaya ve cinsel istismarı dini ve politik bir istismara dönüştürmek isteyenler var. Ve yine ne yazık ki, bu çevrelerin rahatlıkla kullanabildikleri bilinçten, şuurdan ve meslek ahlakından yoksun yayın kuruluşları da var. Her şey yazılıp çizilmelidir, hiçbir şey karanlıkta kalmamalıdır; ancak çocukluğundan beri istismar edildiğini öne süren bir kadın üzerinden yeni bir istismar malzemesi türetmek, bir başka ahlaksızlıktır” diye konuştu.

YAYIN YASAĞI GETİRİLMELİ!

Konunun yargıya intikal ettiğini, bundan sonraki sürecin hukuk çerçevesinde devam edeceğini anlatan Başkan Çakır, “Madem olay soruşturuluyor ve yargıya intikal etmiş durumdadır, o halde soruşturmanın tamamlanması beklenmeli, toplumun sinir uçlarıyla sürekli oynanmaya çalışılmasına izin verilmemelidir. Bu hadise üzerinden toplum arasında ayrımcılık yapılmasına, belli başlı kesimlerin hedef tahtasına oturtulmasına ve bu olayın bir siyaset aracına dönüştürülmesine rıza gösterilmemelidir. Bu süreçte atılacak en doğru adım, bu çirkin hadiseyle ilgili olarak yayın yasağı getirilmesidir. Çünkü kötü niyetli çevreler maalesef bu durumu olduğundan çok daha farklı bir boyuta taşımaya çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.