BÜYÜKŞEHİR'DEN KIZILAY’A KAN BAĞIŞI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi personeli düzenlenen etkinlikle Kızılay’a kan bağışında bulundu.

16 Haziran 2015 Salı 08:59
BÜYÜKŞEHİR'DEN KIZILAY’A KAN BAĞIŞI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı öncesi Kızılay’a ‘Kan Bağışı Kampanyası’ başlattı. Büyükşehir Belediyesi Yöneticileri ve personeli Belediye girişinde kurulan Kızılay standında kan bağışında bulundular. Kızılay standında ‘Kan Bağışı Kampanyası’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’deki tüm belediyelere ve tüm kamu kurumlarına örnek olacak ‘Kan Bağışı Kampanyası’ başlatmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

BAŞKAN SEKMEN: HEDEFİMİZ 2 BİN ÜNİTENİN ÜZERİNDE KAN BAĞIŞINA ULAŞMAK

‘Kan Bağışı Kampanyası’na Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan tün sağlıklı personeli teşvik ettiklerini ve katılmalarını beklediklerini belirten Başkan Sekmen, hedeflerinin 2 bin ünitenin üzerinde kan bağışına ulaşmak olduğunu açıkladı. Türkiye genelinde ve Erzurum’da Ramazan Ayı’nda kan bağışı sayısının büyük oranda düştüğüne dikkat çeken Başkan Sekmen, “Özellikle Ramazan Ayı öncesi ve Ramazan Ayı boyunca kan ihtiyacı olan hastalarımıza bir umut olmak ve bu mübarek ayda hastalarımızın kan sıkıntısı çekmemeleri için ‘Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bu hayırlı hizmette bizde varız’ diyoruz. 2 binin üzerinde personelimizin gönüllü olarak kan vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YÜRÜTTÜĞÜMÜZ KAN BAĞIŞI KAMPANYAMIZ PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEKTİR

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarının personellerinin Ramazan Ayı öncesi başlatılan ‘Kan Bağışı Kampanyası’na, kendileri için ayrılmış olan günlerde periyodik olarak katkıda bulunacağını ifade eden Başkan Sekmen, “Ramazan Ayı içerisinde de Büyükşehir Belediyemiz, İl Müftülüğümüz ve Kızılay Kan Merkezi olarak ortaklaşa yapmış olduğumuz protokol gereği iftar sonrası camilerde kan bağışının önemini anlatan vaaz ve sunumlarla cemaatten ‘Kan Bağışı Kampanyası’na katkıda bulunmaları talebinde bulunacağız. Ramazan bayramı sonrasında kurumumuzda kan bağışına devam edeceğiz. 18-65 yaş arası her sağlıklı birey 3 ay arayla kan bağışında bulunabilir. Kızılay’la yaptığımız protokol gereği yürüttüğümüz kan bağışı kampanyamız periyodik olarak devam edecektir. Kana ihtiyaç duyan sağlıklı hemşerilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak kan vermeye devam edeciğiz” diye açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN SEKMEN: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLARAK ORGAN BAĞIŞI KAMPANYASI DA BAŞLATACAĞIZ

Başkan Sekmen, ayrıca organ bağışının önemine de değinerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak organ bağışı kampanyası da başlatacağız. Ayrıca, bu konuda yürütülen kampanyalara da destek vereceğiz” dedi. Konuşmasında Kızılay’ın önemine de vurgu yapan başkan Sekmen, “Kızılay’ı her alanda desteklemek zorundayız. ‘İyi ki varsın Kızılay’ diyoruz. Hazarda destekleyelim ki, seferde de onlar bize hizmet verebilsin” diye konuştu.

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN TÜM KURUMLARA ÖRNEK OLACAK BİR KURUMSAL DAVRANIŞ

Kızılay Doğu Anadolu Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Abdullah Üzer de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılama görevini Kızılay’ın üslendiğini hatırlatarak, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin, kan verme oranının en düşük seviyede olduğu Ramazan Ayı öncesi, kan bağışının çok önemli ve hayati olduğu bilinciyle Türk Kızılay’ına ve kana ihtiyacı olan vatandaşlarımıza destek olması, başta bütün belediyeler olmak üzere tüm kurumlara örnek olacak bir kurumsal davranış” dedi.

KIZILAY KAN MERKEZİ BÖLGE MÜDÜRÜ DR. ÜZER BAŞKAN SEKMEN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir Belediyesiyle yaptıkları kan bağışı organizasyonunu periyodik olarak tüm yıla yayacaklarını ifade eden Dr. Üzer, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte gönüllü kan bağışı sayısının artırılmasına katkı sağlayarak insanlarımıza umut olacağız. Bizleri sürekli destekleyen ve aynı zamanda sürekli bir kan bağışçısı olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e Türk Kızılay’ı adına ve bizden kan bekleyen hastalarımız adına teşekkür ediyoruz. Ayrıca organizasyon sorumlumuz Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Yücel Kara’ya ve personeline de teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Belediye yöneticilerinin ve personelinin yoğun ilgi gösterdiği ‘Kan Bağışı Kampanyası’nın ilk kan bağışçıları, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci ve Genel Sekreter Yardımcısı Cevat Öksüz oldu.

Editör

Son Güncelleme: 16.06.2015 09:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.