Büyükşehirden deprem bölgesine yardım konvoyu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesine yardım konvoyu gönderdi.

admin
admin
08 Şubat 2023 Çarşamba 10:22
Büyükşehirden deprem bölgesine yardım konvoyu

İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki toplanma merkezinden hareket eden TIR’lar Şanlıurfa ve Malatya’daki depremzede vatandaşlara umut ışığı olacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Ülkemizi derinden sarsan bu felaket sonrası depremzede kardeşlerimiz için el ele vererek yaralarımızı hep birlikte sarmaya çalışıyoruz. Battaniyeden kışlık giysilere, ısınma ünitelerinden hijyen ürünlerine, gıdadan temel ihtiyaç maddelerine varıncaya kadar oluşturduğumuz yardım konvoylarımız inşallah kardeşlerimize karınca kararınca fayda sağlar” dedi.

ARAMA VE KURTARMA EKİPLERİMİZ HATAY’DA

Başkan Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki arama ve kurtarma timleri ile gönüllülerden oluşan ERAKUT ekibinin deprem bölgesinde görev yaptığını ifade etti.

Başkan Sekmen, “Deprem sonrası Erzurum Büyükşehir Belediyemize bağlı arama ve kurtarma timleri ve ERAKUT ekibi olarak toplam 60 personelimiz, ilk yardım araç ve ekipmanlarımız deprem bölgesinde… Kurtarma ekibimiz Hatay ilimizde görev yapıyor. Yüce Allah hepimizin yardımcısı olsun” diye konuştu. Başkan Sekmen ayrıca Büyükşehir Belediyesi filosundaki ağır iş makinelerinin de depremlerin hemen ardından bölgeye sevk edildiğini ifade etti.

BÜYÜKŞEHİR’İN DEPREM BÖLGESİNE YÖNELİK YARDIMLARI SÜRÜYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketiyle sarsılan Kahramanmaraş ve çevre illere yönelik yardımlarını sürdürüyor.

Akşam saatlerinde Büyükşehir Belediyesi, iş insanları ve hayırsever vatandaşların yardımlarını içeren üçüncü yardım konvoyu da deprem bölgesi için yola çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kılıç, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak iş insanları ve hayırsever vatandaşlarımızın gün içerisinde toplanma ve sevk merkezimize getirdikleri su, gıda ve diğer malzemelerin naklini yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 10 TIR’ı deprem bölgesine gönderdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey’in önderliğinde yardımlarımız artarak devam edecek. Sabah saatlerinde de 300 kişiden oluşan gönüllü ekibimizi de deprem bölgesine göndereceğiz. İş makinelerimiz ve lojistik yardımlarımızı da deprem bölgesine ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.