Büyükşehir şehrin çehresini değiştiriyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Palandöken Caddesi'ne yeni görünüm kazandırdı.

admin
admin
06 Ağustos 2020 Perşembe 12:35
Büyükşehir şehrin çehresini değiştiriyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Yakutiye ilçesi sınırlarındaki Palandöken Caddesi'ne yeni bir görünüm kazandırdı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, halk arasında Gavurboğan olarak bilinen Palandöken Caddesi'nde, yaya kaldırımından bariyer bordürlerine, asfalttan peyzaj ve aydınlatmaya kadar birçok çalışma yapıldı.

Cadde üzerindeki çalışmalarla ulaşım ağına nitelik kazandırılmasının yanı sıra bölgeye ayrı bir değer katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptıkları her çalışmayla Erzurum'un cadde, semt ve sokaklarına değer kattıklarını belirtti.

Palandöken Caddesi'ndeki çalışmalarında bunlardan birisi olduğunu anlatan Sekmen, "Şehrin güney ve kuzey yakasını birbirine bağlayan en önemli güzergahlardan birisi olan Palandöken Caddesi, yeni görünümüyle tıpkı ismi gibi ihtişamlı ve değerli bir hale geldi." ifadesini kullandı.

Sekmen, cadde üzerinde yapılan çalışmalarla ilgili şunları kaydetti:

"Bu süreçte Bitümlü Sıcak Kaplama (BSK) diye tabir edilen bin 720 ton asfalt kullandık. Güzergahta 700 metre bariyer bordür yapımı, 500 metre kırlangıç zemin, 400 metrekare döşeme ve 450 metreküp taş duvar uygulaması yaptık. Caddenin peyzaj ve aydınlatma sistemi de tamamlandı. Gidiş-geliş olmak üzere çift şerit olarak yeniden dizayn edilen Palandöken Caddesi, bulvardan farksız yeni görünümüyle büyüleyici bir güzellik kazandı. Erzurum'da hizmete sunduğumuz ulaşım ağlarının her birisi, aynı zamanda ekonomik bir değeri de ifade ediyor. Dolayısıyla Erzurum'un caddeleri, semtleri ve sokakları, Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla hem güzelleşip nitelik kazanıyor hem de değerleniyor."

Editör

Son Güncelleme: 07.08.2020 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şahin öner 2020-08-06 17:57:36

teşekkürler başkanım.