Büyükşehir nefes aldırdı

Erzurum’da şehir içi trafiğine kazandırılan yeni ağlar, ulaşımı büyük ölçüde rahatlattı.

admin
admin
31 Mayıs 2022 Salı 06:40
Büyükşehir nefes aldırdı

Özellikle Şükrüpaşa ile şehir merkezi bağlantısını sağlayan bulvarlar sayesinde trafik yoğunluğunun önüne geçilirken, mevcut güzergahlarda da güncelleme çalışması yapılması isteniyor. Şehir merkezindeki trafiğin önemli bir bölümünün Hastaneler, Menderes, Paşalar ve Ali Ravi caddelerinde yoğunlaştığı bilinirken, Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezinde yeni ulaşım ağları ihdas ederek bu yoğunluğu da azaltması bekleniyor.

Özellikle Ali Ravi Caddesi’ni Kayakyolu’na bağlayan ana arter sayesinde Yenişehir girişi ve gazino kavşağındaki trafik yükü azalırken, benzer yeni ulaşım ağlarının yeni yerleşim merkezleri için açılmasını isteyen Dadaşlar, “Böylece şehir merkezindeki trafik kamburu azalmış olur” dediler.

BÜYÜKŞEHİR’İN BULVARLARI BÜYÜK NİMET

Büyükşehir Belediyesi, Şükrüpaşa semtine bağlantıyı sağlayan Barış Pınarı Köprüsü ile özellikle Demirevler ve Gez Mahallesi güzergahındaki trafik yükünü neredeyse tamamen ortadan kaldırdı. Halen MNG AVM kavşağını Şükrüpaşa ve Erzurum Havalimanı yolu ile birleştirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, buradaki yeni güzergahı da tamamladıktan sonra önemli bir ulaşım ağını daha devreye almış olacak.

VATANDAŞ YENİ YOLLARDAN MEMNUN

Erzurumlu vatandaşlar, yeni yollar sayesinde şehir merkezinde ulaşımın çile olmaktan çıktığını dile getirerek, “Araç sayısının hızla arttığı bir şehirde yeni ulaşım ağları açmak ve mevcut güzergahları da gözden geçirerek güncellemek gerekiyor. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemizin önemli hizmetleri oldu ve ondan fazla bulvar şehir içi ulaşıma bağlandı. Bu bulvarlar sayesinde istediğimiz bölgeye çabucak varabiliyor ve trafik çilesi çekmekten kurtulmuş oluyoruz” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 03.06.2022 07:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-06-02 13:25:50

Tren yolu fuar alanının altına alınmasının zamanı gelmedimi çevre yoluna paralel hale getirilmeli