Bu yol, iki genel müdür yedi!

Büyükşehir’in, Yıldızkent’i havaalanı yoluna bağlamak için olmazsa olmazları var.

admin
admin
13 Ekim 2023 Cuma 11:48
Bu yol, iki genel müdür yedi!

Vedat REFAYELİ

Hayati önem taşıyan, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘’Beklenen proje’’ diye lanse ettiği Yıldızkent’i ETÜ kavşağında havaalanı yoluna bağlayacak olan alt geçit projesi, hikayesi olan bir projeye dönüştü.

Öyle ki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda iki genel müdürün görevden alınmasına sebep olan bir proje olmasıyla da ünlü bir proje hüviyetine büründü.

Atatürk Üniversitesi’ne ait hobi bahçelerinin bir bölümünü tırpanlayan, Kazım Karabekir Stadyumunun hemen yanındaki alanda inşaatına başlanan bağlantı yolunun yapımı, bütün hızla devam ediyor.

Alana devasa bir şantiye kurulmasını sağlayan ve bir yüklenici firma ile anlaşan Büyükşehir Belediyesi, adeta 150 milyon liraya yakın maliyetli bu projeye, gözü gibi bakıyor.

Stadyum yanındaki tren yolu altı da dahil750 metrelik alt geçit yapımının da son sürat devam ettiği proje, güney ve kuzey çevre yollarını da birbirine bağlamış olacak.

Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, geceli-gündüzlü bir çalışma başlattıkları bu bağlantı yolunun hayallerinden birisi olduğunu belirtirken, önlerine çıkacak her türlü engeli aşmaya kararlı olduklarını söyledi.

Defalarca bu proje için Ankara’ya gidildiğini ve her seferinde de ısrarlı ve gayretli çalışmaları sebebiyle netice alındığını, adım adım aşama kaydedildiğini anlatan Altundağ, tren yolu ile trafiğin gerekçe gösterilerek projenin sekteye uğratılmasında istekli görünen iki genel müdürün şikayetler üzerine görevlerinden alınmasını sağladıklarını da açıkladı.

Altundağ, "Fizibilitesi yapılmış, rantabl bir yatırım olarak gözbebeğimiz olan bu projeyi bir an önce bitirmek, Sekmen başkanımız başta olmak üzere hepimizin en büyük arzusudur’’ dedi.

Editör

Son Güncelleme: 17.10.2023 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.