Birinci sınıf ikinci adam!

Birinci sınıf ikinci adam!

admin
admin
16 Nisan 2019 Salı 23:54
Birinci sınıf ikinci adam!

Vedat REFAYELİ

Sanırım eski, rahmetli Dışişleri Bakanımız İhsan Sabri Çağlayangil’in anılarını okurken ilk defa karşılaşmıştım bu taımla.

Birinci sınıf ikinci adam! İkinci adamlığın önemine vurgu yapan enteresan, gizemli bir tanım bu. Galiba bu tanıma günümüzde en iyi uyan bir isimdir Zafer Aynalı. O’nu hep ikinci adam olarak gördüm ve tanıdım. İller Bankası’ndan beri tanıdığım Zafer Aynalı bende etliye sütlüye karışmasa bile görev sorumluluğu taşıyan, üstlendiği misyonu layıkı şekilde temsil eden ve de yapıcı, olumlu yönde müdahil yapısıyla adam gibi adamdır.

31 Mart seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin idari kadrosunda gerçekleşen değişimde onun da ismi var ve galiba ben en çok da onun atamasına çok sevindim. Ali Rıza Kiremitçi’nin yerine Genel Sekreterlik görevine getirilen Zafer Aynalı, artık Sekmen’den sonra o belediyede ikinci adam oldu.

***

Beyefendi kişiliği ile de tanıdığım Zafer Aynalı başkanım ile geçtiğimiz hafta uçakla Ankara yolculuğu yaptık. Telefonu bu yeni görev değişikliğinden dolayı sürekli meşguldü. Ne kadar da çok arayanı, soranı, seveni varmış. Uçak havalanınca o telefonlardan kurtuldu, sohbet imkanı bulduk. Böyle bir görevi bekliyor muydu? Zaten Mehmet Sekmen başkanın onu sevdiğini ve tuttuğunu biliyorduk. Bir çok belediye idarecisinin rüyalarını süsleyen başkandan sonraki en üst makam olan böyle bir göreve getirileceğini o biliyor muydu?

Şunları anlattı Zafer başkan: Açıkçası benim için sürpriz oldu. Mehmet Sekmen başkanım bana güzel bir sürpriz yaptı. Sanırım geçen hafta Pazartesi günüydü. İç hat telefonum aldı. Başkanın makamında beni beklediğini söylediler. Gittim, Ali Rıza beyin emekli olacağını, Genel Sekreterlik görevi için beni düşündüğünü söyledi. Ben de tabi çok sevindim, hemen kabul ettim.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.