BİR YILLIK SUYUMUZ VAR

Son yılların en kurak kış mevsimini geçiren Erzurum, sağanak halinde yağan İlkbahar yağmurlarıyla adeta suya doydu.

18 Haziran 2014 Çarşamba 11:08
BİR YILLIK SUYUMUZ VAR
Samet ÖZÜNAL'ın haberi

Erzurum’un, önümüzdeki bir yıl boyunca hiç yağış almasa bile bir yıl boyunca kesintisiz kullanabileceği su stokuna sahip olduğu bildirildi. ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, “Palandöken Barajı’nda 135 milyon metreküp su bulunuyor. Bunun yarısından fazlası sadece içme suyu” dedi.
Son yılların en kurak kış mevsimini geçiren Erzurum, İlkbahar yağmurlarıyla adeta suya doydu. Aralıksız devam eden yağmurlar sayesinde şehrin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Palandöken Barajı’ndaki doluluk oranı neredeyse tavan yaptı. Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, 1 Haziran itibariyle barajdaki su miktarının tamı tamına 135 milyon metreküp olduğunu açıkladı. 1 Haziran’dan günümüze kadar devam eden yağmurlar ve barajı besleyen diğer kaynak sularının da hesaba katılması halinde su miktarının 150 milyon metreküpü bulacağını anlatan Ertek, “Barajdaki söz konusu miktarın yarısından fazlasını içme suyu olarak kullanabileceğiz. Bu da 80 ile 85 milyon metreküpe tekabül ediyor” diye konuştu.
 
ERTEK: BARAJI SÜREKLİ BESLEYEN SULAR VAR
Erzurum’un önümüzdeki bir yıl boyunca hiç yağış almasa bile içme suyu anlamında herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını anlatan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, “Bu rakamlar Devlet Su İşleri’nin bize ulaştırdığı 1 Haziran tarihli verilerdir. Aradan geçen 17 günlük sürede Erzurum yine yağış aldı, buna ilaveten barajı devamlı besleyen kaynak suları da var. Bu da demektir ki, şu anda barajdaki doluluk oranı 1 Haziran tarihi itibariyle açıklanan verilerin çok daha üstünde bulunuyor” ifadelerini kullandı. 

Editör

Son Güncelleme: 18.06.2014 11:13
Anahtar Kelimeler:
ErzurumSu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.