Başkanlardan ‘Emek ve Dayanışma Günü’ mesajı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar ve Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 1 Mayıs dolayısıyla mesaj yayımladılar

admin
admin
01 Mayıs 2021 Cumartesi 20:58
Başkanlardan ‘Emek ve Dayanışma Günü’ mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “İşçi kardeşlerimizin sorunlarının çözümü, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, hak ettikleri yaşam standardına ulaşmaları, emeklerinin tam karşılığını almaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, işçi kardeşlerimizin sendikal hakları ve yaşam standartları açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemizin ve demokrasimizin kalkınması, çalışma hayatımızın içinde bulunduğu koşullarla doğru orantılıdır. Dünya ekonomileri sıralamasında her geçen gün daha da üst basamaklara çıkan ülkemiz son 19 yılda kendi çalışanının, işçisinin ve emekçisinin yaşam standartlarını daha da zirvelere taşımaktadır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de işçilerimizin çalışma hayatıyla ilgili mevcut sorunlarını, emekçilerimiz, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte karşılıklı diyalog ve uzlaşma yöntemiyle her zaman çözüm odaklı bir anlayışla gidermeye çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu vesileyle çalışma hayatında yer alan tüm hemşehrilerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü canı gönülden kutluyor, başta mesai arkadaşlarım olmak üzere ilimizdeki tüm işçi kardeşlerime çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”

UÇAR: İŞÇİLERİMİZİN ALIN TERİ BİZİM İÇİN KUTSALDIR

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı.

Uçar; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bizler, işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine inanan ve bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin de mirasçılarıyız. Emeği, alın terini ve helal kazancı yücelten, üretimde ve paylaşımda adaleti savunan bir anlayışın temsilcileri olarak, ülkemizin mutlu ve müreffeh geleceğine yürüyüşünde çalışanlarımızın emeklerinin tam karşılığını almalarına, hak ettikleri yaşam standardına kavuşmalarına büyük önem veriyoruz.” dedi.

Başkan Uçar sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu çerçevede devletimiz, işçilerimize her şartta ve koşulda destek vermiş ve vermeye de devam etmektedir. Hangi sektör olursa olsun çalışanlarımız, ülkemizin bugün elde ettiği ekonomik gücün gerçek sahibidirler. Emekleri ve alın terleriyle ülkemizin refah düzeyinin yükselmesinde büyük pay sahibi olan emekçilerimiz, birlik ve beraberlik içerisinde büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin temel dinamiği olmayı sürdüreceklerdir.

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen pandeminin ortadan kaldırılmasına özellikle işçilerimizin haklarının korunmasına yönelik olarak ilçemizde tüm tedbirleri titizlikte uygulamaya devam ediyoruz.

Yaşadığımız bu zorlu süreçte başta Belediyemiz bünyesinde yüreğini ortaya koyarak çalışan işçilerimizi ve alınan tedbirlere azami derecede riayet eden tüm emekçilerimizi tebrik ediyorum. Daha yaşanabilir bir dünya için özveriyle çalışan ve üreten tüm işçi kardeşlerimin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü gönülden kutluyor, dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin birleştiği emekçi kardeşlerimize, aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlık, huzur ve başarı dolu günler diliyorum.”

YAŞAR: 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NÜ YÜREKTEN KUTLUYORUM

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yaşar mesajında, ‘’1 Mayıs işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan bir bayram. Tüm emekçilerin, işçilerimizin ve çalışanlarımızın emek ve dayanışma gününü kutluyorum. Bizler için alın teri ve emek en yüce değerdir. Çünkü bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin yapılanmasında işçi kardeşlerimizin katkısı büyüktür. Emekçilerimizin hak arayışlarını simgeleyen bu özel günde emeğin hakkının ve emeğe saygının hatırlanması ve hatırlatılması önem arz etmektedir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) işçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz buyurmuştur. Bizde bu yoldan ilerleyerek geçmişte olduğu gibi bugünde yarında daima işçilerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor, işçi haklarının kutsal olduğuna inanıyoruz. Koronavirus salgınıyla gece gündüz demeden, tüm risklere karşı halkın sağlığı için fedakarca çalışan emekçilere ve bu zor günlerde hizmet edebilmek için günlerdir canla başla çalışan Belediye personelime verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Büyük ve güçlü Türkiye hedefleri için emek ve alın terleriyle gece gündüz çalışan tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 01.05.2021 23:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.