Başkanlardan 15 Temmuz mesajı

Erzurum’da ilçe belediye başkanları 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladılar.

admin
admin
15 Temmuz 2020 Çarşamba 12:15
Başkanlardan 15 Temmuz mesajı

Erzurum’da ilçe belediye başkanları 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladılar.

SUNAR: 15 TEMMUZ DÜNYA DEMOKRASİ TARİHİNİN ÖNSÖZÜDÜR

Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar, Milli İradenin, ecdattan devralınan milli ruh, azim, kararlılık ve duruşu ifade ettiğine vurgu yaparak, ‘Çağlar kapatıp çağlar açan Fatihlerin torunları, 15 Temmuz’da tarihi bir dirayetle, ihanet ve şer odaklarını tarihin karanlık sayfalarına gömmüş; özgürlük ve egemenliğine el uzatan kirli emel sahiplerini kendi ihanet kuyularına mahkum etmiştir. ‘ dedi.

15 Temmuz Milli Direniş ve Dirilişinin Türk Tarihine ilham veren milli imanın eseri bulunduğunu, bu imanın 10 Temmuz 2020’de Ayasofya’nın cami olarak hürriyetine kavuşmasında da ortaya konduğunu belirten Başkan Sunar, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başkomutanlığında tarihe kaydedilen 15 Temmuz Destanı, aynı zamanda Dünya Demokrasi Tarihinin de önsözü olmuştur. ‘ mesajını verdi.

Sunar mesajında; vesayet ihanetini, darbeci zilleti sahneye koymak isteyen FETÖ’cü hainlere karşı, milli iradenin tek yürek olduğunu ve 15 Temmuz’da milli ruhu diri tutarak destansı bir zafere imza attığını belirtti.

Başkan Sunar mesajında, “Milli iradeye set çekmek, onu susturmak isteyen hainlere karşı tarihin emsalini kaydetmediği duruşu gösteren, Millet yolunda, vatan uğrunda canlarını feda eden, Başta Ömer Halisdemir olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımıza ve onun yolunda giden yüce milletimize minnettarlığımızı kaydediyoruz.” ifadesini kullandı.

UÇAR'DAN "15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" MESAJI

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Uçar, mesajında, 15 Temmuz gecesi ülkenin geleceğini karartmak ve umutlarını söndürmek için çalışan ihanet şebekelerine karşı milletin birkaç saat içinde büyük bir öfkeyle ve vatan aşkıyla birleştiğini belirtti.

Cesur ve vatanperver tutumuyla tüm dünyaya örnek olan, vatanına, milletine, milli iradeye ve hukuk düzenine sahip çıkan milletin onurlu duruşuyla hain darbe girişiminin bertaraf edildiğine vurgu yapan Uçar, "O gece bütün ülkede, salalarla kendine gelen, ezanla dirilen, dualarla korunan bir millet vardı. 15 Temmuz, bin yıllık siyasi tarihimizin, Malazgirt'ten beri verdiğimiz destansı mücadelenin bir özetidir, dönüm noktasıdır, başkaldırısıdır, önlenemez yükselişidir." ifadesini kullandı.

Uçar, mesajında 15 Temmuzun "biz" olunduğunun, yürek yüreğe olunduğunun, omuz omuza verildiğinin, Türkiye, millet olunduğunun ve vatan ekseninde durulduğunun işareti olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"O gece Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ikinci İstiklal Savaşı kazanıldı ve son kale emniyete alındı. Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuzda da kalbi vatan için çarpan milletimiz, hainlere geçit vermeyerek bu hain ve menfur darbe girişimini bertaraf etti. Ülkemizin kaderini değiştiren ve demokrasiye karşı yapılan darbeye direnerek, bu uğurda Hakkın rahmetine kavuşan 250 şehidimizi rahmetle anıyor, 2500’e yakın gazimize de sıhhat ve afiyetler diliyorum."

Mesajında birlik ve beraberliğinin önemine işaret eden Uçar, "Vatanına, bayrağına ve milletin iradesine genç, yaşlı, kadın, erkek, çoluk çocuk demeden sahip çıkan ve en başta da günlerce heyecanını hiç kaybetmeden Erzurum meydanlarını boş bırakmayan hemşehrilerime kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzün vatanımıza olan sevgi ve duyarlılığımızın daha da artmasına vesile olmasını Yüce Mevla’dan temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

ORHAN; 15 TEMMUZ’U UNUTMAK İHANETE KAPI AÇMAKTIR

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bu yıl dördüncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle ile kutlanacak olan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü’nün anlam ve öneminin gelecek nesillere aktarılması gerekliliğine işaret eden Başkan Orhan, Türkiye’nin tarihi boyunca büyük badireler atlattığına vurgu yaptı. Başkan Orhan, “O gece Türkiye’yi kuşatan ruh Çanakkale ruhuydu. O gece birlik vardı, beraberlik vardı, kardeşlik vardı ve bütün göğüsler milli bir imanla doluydu. Cesaretimizle, ferasetimizle, basiretimizle hep beraber sarsılmaz surlara ve yıkılmaz setlere dönüştük. Bu milletin nasıl bir ruha sahip olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, irademize, bağımsızlığımıza ve bölünmez bütünlüğümüze kast edenler için 15 Temmuz gecesini bir cehenneme, ülkemiz ve milletimiz için de bir demokrasi bayramına dönüştürdük. Dolayısıyla kimse ama hiç kimse aziz milletimizi bir daha vatanıyla, bayrağıyla, istiklali ve istikbaliyle sınamaya kalkamayacaktır” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda ekonomisi ve askeri gücü ile dünya siyasetine yön veren bir konuma yükseldiğini bu durumun mazlum coğrafyaların umudu haline geldiğini söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye’nin altını oyup yıllarca kene gibi yapışarak ülkeyi müstemleke haline getirme gayretinde olanların son kozlarını 15 Temmuz’da oynadıklarını dile getirdi. 15 Temmuz Günü bu mihrakların milletin tokadıyla karşılaştıklarını ve ağır bir mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Başkan Orhan, “Hepimizin şahitlik ettiği 15 Temmuz 2016 akşamı şanlı Türk tarihine altın harflerle yazılacak büyük kurtuluş günü olmuştur. Milletin darbeye ve darbecilere topla tüfekle değil sadece ve sadece insan gücüyle müdahalesi büyük bir destanın adı olmuştur. Bu gurur gününün gelecek nesillere aktarılması en önemli misyonumuzdur. Gaflete düşüp 15 Temmuz’u unutmak ihanetlere kapı açmak demektir. Geçmişi unutan nesillerin bugünlerde hangi durumda olduğunu görmek hiçte zor değildir” diye konuştu.

YAŞAR; 15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Çat Belediye Başkanı Melik Yaşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Yaşar, “15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Başkan Melik Yaşar, Türkiye’nin 4 yıl önce yaşadığı 15 Temmuz gecesinin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini dile getirerek, “Emperyalist güçlerin taşeronluğunu yapan, manevi değerleri istismar etmekten başka hiçbir marifeti olmayan FETÖ terör örgütü, bundan 4 yıl önce bu millete karşı canilikten de öte bir duruş Sergilemiş ve milli iradeye pranga vurmaya kalkışmıştır. Ancak aziz milletimiz FETÖ soysuzlarına haddini bildirmiş, takvimlerin 16 Temmuz’u göstermeye başladığı andan itibaren Türkiye’de yepyeni bir dönem başlamıştır. Bu dönem Demokrasinin, millet iradesinin, kahramanlığın ve cesaretin ifadesi olmuştur” diye konuştu.

Çat Belediye Başkanı Yaşar, mesajında 15 Temmuz’da şehit düşen vatan evlatlarına minnet borçlu olduklarına vurgu yaparak, “Onlar, cesaretleriyle bu milleti ve ülkenin yarınlarını kurtardılar. Can verdiler, şehit düştüler ama vatan toprağına ve bayrağa halel gelmesine izin vermediler. Her birisini pak alınlarından bir kez daha öpüyor, Allah’tan kendilerine rahmet niyaz ediyoruz. Gazilerimize de, hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Duamız şudur ki; Allah bu millete bir daha böyle bir geceyi yaşatmasın” dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.