BAŞKAN SEKMEN, ULAŞIM SORUNUNU DA ÇÖZDÜ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen yeni sistemle kentteki ulaşım sorunu tamamen ortadan kalkacak.

14 Ağustos 2014 Perşembe 00:34
BAŞKAN SEKMEN, ULAŞIM SORUNUNU DA ÇÖZDÜ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla geliştirilen ve bütün aşamaları bizzat Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci tarafından oluşturulan sistem sayesinde ulaşımdaki bütün problemler sona erecek. Yeni havuz sistemi sayesinde şehirdeki 43 belediye otobüsünde olduğu gibi 135 özel halk otobüsünde de 15 Ağustos tarihinden itibaren paralı binişler sona erecek. Toplu ulaşımda minibüsler hariç Kardelen Kart kullanılacak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, seçim kampanyasından beri ulaşımla ilgili araştırma yaptırdığını, tespit edilen problemlerin havuz sistemiyle sona ereceğini kaydetti. Sekmen, şöyle dedi: 

"Seçim kampanyamın başladığı ilk günden bugüne kadar kent ulaşımının kanayan sorunlarını araştırdım. Ulaşım; anket çalışmalarında çözülmesi gereken en öncelikli konular arasında yer aldı. Vatandaşlarımız sürekli bu konudan şikayetçi olduklarını ifade etti. Göreve gelir gelmez çalışmalara start vererek toplu ulaşımı baştan aşağı araştırdık. Kurduğumuz ekip, sorunların neden kaynaklandığını ve çözüm için nelerin yapılması gerektiğini belirledi. Ulaşımın tek elden sağlanacağı havuz sistemiyle birlikte kentteki bütün otobüslere özel kamera yerleştirildi, böylelikle araçların takibi kontrol altına alındı ve toplam 178 otobüsteki hareket, seyir ve doluluk oranı an ve an izlenebilir hale getirildi." Sekmen, sistemin amacına dikkati çekerek, "Sistemdeki temel amaç; ulaşımı tek elden yönetmek, vatandaşın mağduriyetini en aza indirmek ve araçların belirlenen saatlerde duraklara ulaşmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

HAVUZ SİSTEMİ NEDİR?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen Havuz Sistemi sayesinde otobüslerde para binişler kaldırıldı. Ulaşımın tek elden sevk ve idare edildiği uygulamayla birlikte bütün özel ve halk otobüslerine kamera yerleştirildi. Söz konusu araçlarda sürekli Kardelen Kart'ın kullanılması öngörüldü. Kurum içerisine araç takip merkezi kuruldu. Böylelikle toplu ulaşımdaki en küçük olumsuzluğun tespiti, araçların duraklara belirli saatlerde varıp varmadığı da kontrol altına alınmış oldu. Daha ucuz bir toplu ulaşım için taşıma fiyatlarında düşüş yaşandı. 15 Ağustos 2014 tarihinden itibaren devreye giren sistemle birlikte Kardelen Kart'lı binişlerde 1.75 olan tam bilet ücreti 1,60'a, 1.50 olan öğrenci bilet ücreti de 1.30 TL'ye indirilmiş oldu. Şikayetlerin birebir değerlendirildiği havuz sistemi sayesinde rahat, huzurlu ve güvenli bir ulaşım ağı oluşturuldu.

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2014 00:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.