Başkan Sekmen'e bir ödül daha...

Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı Mehmet Sekmen’e, tarihi ve kültürel dokunun çıkarılmasını sağlayan belediye ödülü verildi.

admin
admin
02 Haziran 2022 Perşembe 09:10
Başkan Sekmen'e bir ödül daha...

Yerel yönetimin duayen ismi, Türkiye’nin en başarılı büyükşehir belediye başkanı olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde Kültür Yolu Projesiyle “En iyi tarihi ve kültürel dokunun çıkarılmasını sağlayan belediye ödülü”ne layık görüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı’nın işbirliğinde İstanbul’da düzenlenen kongrede Başkan Mehmet Sekmen’in adına ödülü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ aldı.

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin ödül töreninde konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Altundağ, şunları kaydetti: “Öncelikle bu önemli kongrede Sayın Başkanımız Mehmet Sekmen Beyefendi’ye bu ödülü layık gören tüm jüri üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Mehmet Sekmen Başkanımızın önderliğinde ilimizde kentsel dönüşüm alanında adeta çığır açtık. Yerinde dönüşümü esas alan nihai projelerimizle birlikte bugün gelinen noktada Erzurum Büyükşehir Belediyemiz ülkemizdeki diğer belediyelerimize adeta rol modeli oldu. Bugün itibariyle devam eden ve mega projelerimiz arasında yer alan Gürcükapı Meydan Projemiz de bir diğer iddialı olduğumuz önemli kentsel dönüşüm projelerimiz arasında yer alıyor.”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Altundağ, Erzurum’da “Çevresel sürdürülebilirliğe dayalı akıllı kent sistemlerine yönelik” altyapı çalışmalarının da devam ettiğini ifade ederek, kongrede Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin “Korunan tarih dönüşen şehir” temalı sunumunu gerçekleştirdi. Büyükşehir’in çalışmaları kongrede yoğun ilgi gördü.

Editör

Son Güncelleme: 03.06.2022 07:54
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMehmet Sekmen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dadaş 2022-06-02 13:24:06

Emeği geçenlere teşekkürler.Otogar havalimanı üniversite palandöken sanayi gez mahallesi etrafında çalışan metro çalışması umarım yapılır.Ben anlarada yaşoyorum geçen aylarda erzuruma geldim daha havaalanından çıkış yapamadan belediye otobüsü hareket etti taksi ile dönmek zorunda kaldım.Her vatandaşın bu pahalılıkta taksiye binme gücü olamayabilir.Şimdi akıllara gelebilir uçakla gelen taksiyede binebilir.Uçak fiyatları otobüsle neredeyse aynı fiyattı