Başkan Sekmen'den Mevlid Kandili mesajı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

admin
admin
28 Ekim 2020 Çarşamba 16:27
Başkan Sekmen'den Mevlid Kandili mesajı

Sekmen, mesajında, Mevlid Kandili’nin inananlar için yenilenme, arayışta olanlar için de hakikati bulma iklimi olduğunu belirtti.

Mevlid Kandili’ni idrak etmek kadar Hz. Peygamberin iman, ihlas ve ahlakını örnek alabilmenin de büyük önem taşıdığını aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimiz bize mücadeleyi öğretti, her türlü zorluk ve engel karşısında Allah’ın rahmetinden ve merhametinden ümit kesmemeyi öğretti. Yaradılışımızın asıl gayesinin Allah’a samimi birer kul olarak yaşamak olduğunu öğretti, bize dosdoğru istikameti gösterdi. O, ümmetine hakikatleri öğreten bir öğretmendi. O, şefkat abidesi bir baba ilaveten sevgi ve muhabbet dolu bir eş; ümmetine adalet ve de hakkaniyetle hükmeden cesur bir liderdi."

Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yıl “Peygamberimiz ve Çocuk” temasıyla kutlanacağının altını çizen Sekmen, Erzurum’da çocuklar için bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.