Başkan Çakır’dan medya eleştirisi

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Medya sektörünün başını iki elinin arasına alıp düşünmesi lazım!” dedi.

admin
admin
05 Temmuz 2022 Salı 09:03
Başkan Çakır’dan medya eleştirisi

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, “Medya güvenilirliğini sürekli kaybediyor, sektörün başını iki elinin arasına alıp düşünmesi lazım!” dedi.

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, siyasetle iç içe olmanın ve kurulan çıkar ilişkilerinin medyanın güvenilirliğini büyük ölçüde zedelediğini söyledi.

Başkan Çakır, “Günümüzde medya ile ilgili olarak yapılan anketler gösteriyor ki, mesleğin itibar edilebilirlik düzeyi neredeyse diplere düşmüş durumda. Medya siyaset ilişkisi gözden geçirilmeli, çıkar çevreleri bu sektörde kesinlikle yalnızlaştırılmalıdır” diye konuştu.

Algı oyunlarının neredeyse bir parçası haline gelen medyanın objektifliği artık bir kenara bıraktığını dile getiren Başkan Çakır, “Bu durum öyle bir hal almıştır ki, artık hem sosyolojinin ve hem de psikolojin ilgi alanın girmeye başlamıştır. Maalesef medya sektörü akıl sağlığını ve toplumsal duyarlılığını kaybetmeye başlamıştır” şeklinde konuştu.

BU DURUMA SEYİRCİ KALINMAMALI!

Meslek örgütlerinin bu duruma seyirci kalmaması gerektiğini ve sektörde mutlaka bir resetlenmeye ihtiyaç duyulduğunu anlatan ABB Şube Başkanı Çakır, “Günümüzde öyle girift siyasi ilişkiler, öyle çıkar mücadeleleri ortaya çıkıyor ki, gazetelerde köşe tutmuş olan isimlerin dahi güvenilirliği tartışılıyor. Üstelik bunların hepsi kamuoyunun gözü önünde oluyor. İnsanlar bunları izliyor, görüyor, okuyor, duyuyor, ona da göre bir tahlil yapıyor. Yasama, yürütme ve yargıdan sonraki dördüncü kuvvet olan medya, maalesef çürümüşlüğü yaşıyor. Sektörde faaliyet gösteren ve bu mesleğe gerçekten ruhunu veren herkesin bu durumu ve kendini gözden geçirmesi gerekiyor. Bu süreç hepimiz için çetin bir süreç, zorlu bir dönem. Bir sektör ve bir meslek eğer kamuoyunun gözünde güven kaybetmişse, o işten kazanılan parasal değerin hiçbir anlamı yok” diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.