Bakan Tekin Erzurum'daydı

Bakan Tekin Erzurum'da eğitim alanında atılacak adımlar için istişarelerde bulundu.

admin
admin
20 Ağustos 2023 Pazar 09:17
Bakan Tekin Erzurum'daydı

Bir dizi programa katılmak üzere Erzurum'a gelen Yusuf Tekin, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

Aynı gün göreve başlayan Vali Mustafa Çiftçi ile bir süre görüşen Bakan Tekin, şeref defterini imzaladı.

Kentte vatandaşlarla da bir araya gelen Tekin; Pasinler, Köprüköy ve Hınıs Belediyelerini ziyaret etti, Geçtiğimiz günlerde vefat eden Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakanlık görevine başladığı günden itibaren "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda öğretmenlerle sohbet ettiklerini anlatan Bakan Tekin, şunları kaydetti:

"Her bir görüşmemizden sonra çözülmesi gereken, orada dile getirilen problem her neyse onunla ilgili atılması gereken adım, çıkarılması gereken ikincil mevzuat, genelge... Her ne gerekiyorsa o tür adımları atıyoruz. Bugün de burada yapacağımız istişarelerden sonra gerek yatırım programımızın revizyonu açısından gerek alınması gereken tedbirler açısından gerek yapılması gereken düzenlemeler açısından ödevlerimizi alıp gideceğiz. Ancak bu şekilde çalışarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği cumhuriyetin yüzüncü yılını tamamladığımız şu günlerde, önümüzdeki dönemi 'Türkiye Yüzyılı' olarak inşa etmek adına biz de üstümüze düşeni yapmak istiyoruz."

Bakanlığın misyonunu hayata geçirebilmek için Anadolu'nun kılcal damarlarındaki öğretmenin, öğrencinin, velinin ve her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Tekin, "Bu misyonu ifa edebilmek için sahadan, Anadolu'nun her tarafından haberdar olmak adına kendi Bakanlığımızla ilgili birimleri görmek, yapılacakları yerinde tespit etmek adına ikinci bir görevimiz de bu. Bugün bunu da yapacağız. Genelde Erzurum'un, özelde ziyaret edeceğimiz diğer ilçelerin eğitim altyapısı anlamında eğitime erişimde fırsat eşitliğini temin etmek adına, eğitimin niteliğini artırmak adına yapabileceğimiz ne varsa yerinde istişarelerle bunları gündemimize almak ve yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.