Bakan Gül infaz koruma memurlarının yenim törenine katıldı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Erzurum’da infaz koruma memurlarının yemin törenine katıldı.

admin
admin
21 Kasım 2021 Pazar 09:00
Bakan Gül infaz koruma memurlarının yenim törenine katıldı

Adalet Bakanı Gül, Türkiye'de daha önce görülen kötü muamele ve işkencelere sıfır tolerans anlayışı ile yaklaştıklarını belirterek, bu konunun büyük titizlikle yakından takip ettiklerini söyledi.

REHBERİNİZ HUKUK, KORUMANIZ GEREKEN İNSAN ONURU VE HAYSİYETİ OLSUN

Yemin edecek memurlara infaz sürecinde insan ve insan onurunun korunmasının önemini vurgulayan Bakan Gül, "Hepinize başarılar dilerim, meslek hayatı boyunca sizlere emanet edilen bu görevi layıkıyla yerine getireceğinizden şüphemiz yok. Bu süreçte rehberiniz daima hukuk olsun ve daima korumanız gereken kırmızı çizginiz insan onuru ve haysiyeti olsun. Sizlere emanet edilen bir canın ve onun taşıdığı bir insan onurunun olduğunu asla aklınızdan çıkartmayın. Suçlu, zaten cezası mahkemece verilmiş ve infaz üzerine size emanet edilen bir kişidir, bir insandır. Sizin muamelenizle ayrıca bir cezalandırmaya tabi tutulmaması lazım. Hukukun gereği budur." diye konuştu.

ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ ÇOK ÖNEMLİ İYİLEŞTİRMELER YAPTIK

Türkiye ve dünyada Kovid 19 salgınına rağmen ceza infaz kurumlarında dünya ortalamasının üzerinde tedbirler alındığına dikkati çeken Bakan Gül, bu süreçte ceza infaz kurumu personelinin önemli bir sorumluluk üstlendiğini aktardı.

Ceza infaz kurumu personelinin özlük haklarında iyileştirmeler yapıldığını kaydeden Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerek vaka sayısı, gerek hayatını kaybeden sayısı itibarıyla bu konuda bütün dünya tarafından yakından takip edilmektedir ve takdir edilmektedir. Burada da ben en büyük takdiri sizlere yapıyorum. Özellikle ceza infaz kurumu personelimizin özlük hakları ile ilgili çok önemli iyileştirmeler yaptık ama bunların daha da artırılması kararlılığındayız. Sözleşmeli personelimizin kadroya geçmesi ve özlük haklarının bu anlamda daha da iyileştirilmesi, bu dönemde yine neticeye varacağımız konular içerisinde olacaktır."

Konuşmanın ardından eğitimlerini tamamlayan infaz koruma memurları yemin etti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.