BAĞIMSIZ DENETÇİLERE MÜHÜR VE BERATLARI VERİLDİ

Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMMO) Odası tarafından düzenlenen Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunun öncülük ettiği bağımsız denetçi eğitimlerine katılıp denetçi ruhsatı alan mali müşavirlere mühür ve beratları verildi.

06 Şubat 2015 Cuma 12:51
BAĞIMSIZ DENETÇİLERE MÜHÜR VE BERATLARI VERİLDİ
Oda hizmet binasında gerçekleştirilen törene Erzurum SMMM Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, oda yöneticileri ve bağımsız denetçi olmaya hak kazananlar katıldı. Pasta kesiminin yapıldığı törende 46 kişiye bağımsız denetçilik beratları ile birlikte mühürleri takdim edildi. Törende konuşan Oda Başkanı Orhan Akgüloğlu, “Bağımsız denetim belki şu aşamada başlamadı ama önümüzdeki dönemlerden itibaren meslektaşlarımızın yeni bir iş alanı olarak devam edeceğini öngörüyorum. Hızlı bir şekilde bağımsız denetim yetkilendirmesinden sonra buradan bağımsız denetim yaptıracak firmalara, hadlerinin altında kalsa dahi mutlaka bağımsız denetim yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle belediyelere her bütçe döneminde mutlaka bağımsız denetim yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bağımsız denetim yapacak yetkili arkadaşlarımızın en ince hassasiyeti göstererek bağımsız denetim yapacakları aşikârdır” dedi.

“EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

SMMMO Başkanı Akgüloğlu, Serbest Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin her geçen yıl yeni güncellemelere gereksinim olduğunu ve mevzuat değişikliklerinden kaynaklanan nedenlerle eğitimlere ağırlık vermelerinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Meslek mensuplarının gerek maddi gerekse zaman kayıplarının önlenmesi amacıyla kamu gözetim kurumu ile yaptıkları bu çalışmanın yerinde olduğunu hatırlatan Akgüloğlu, “Bağımsız denetim Türkiye Denetim standartlarına göre yapılmakta olup, söz konusu standartmlar KGK tarafından uluslararası standartlarla uyumlu olarak oluşturulmuş ve Resmi Gazetede de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” şeklinde konuştu.

Tören hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 06.02.2015 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.